Greșeli pe care le faci când îți măsori tensiunea. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit la ce mână se ia, de fapt, și care este cea normală
Data publicării:
Medicul Mihail Pautov a dezvăluit cum îți măsori corect tensiunea acasă.

Tensiunea mare sau hipertensiunea este o afecțiune care crește semnificativ riscul de boli de inimă sau accident vascular cerebral. Există cazuri în care deplasarea frecventă la medicul de familie pentru verificarea tensiunii arteriale poate fi greu de îndeplinit, motiv pentru care este important să știm care este metoda corectă de verificare a tensiunii arteriale, chiar din confortul casei noastre. Medicul Mihail Pautov a explicat că una din trei persoane cu hipertensiune nu conștientizează problema, deoarece aceasta poate fi adesea asimptomatică.

„Toată lumea era tensiune. Tensiunea este practic presiunea cu care sângele pompează în artere. Una din trei persoane care au hipertensiune nu știu că o au, pentru că hipertensiunea, de cele mai multe ori, este asimptomatică.

Ajungem la medic și ne pune un diagnostic de hipertensiune, diagnostic pe care puteam să ni-l punem chiar noi luându-ne tensiunea acasă” a spus medicul Mihail Pautov.

Cum îți măsori corect tensiunea acasă. La ce mână se ia, de fapt

Sursă foto: Freepik

Valorile tensiunii arteriale diferă de la mâna stângă la mâna dreaptă, pentru majoritatea persoanelor. Așadar, medicul Mihail Pautov recomandă măsurarea tensiunii la ambele mâini pentru a face o comparație. De asemenea, este important nu fi băut cafea înainte, să stai relaxat și să nu vorbești în timp ce se face măsurarea. Tensiunea normală este până la 120 cu 80, iar intervalul 120-140 indică prehipertensiune.

„În primul rând ne așezăm pe un scaun, stăm cu picioarele pe pământ și ne relaxăm. E bine să nu bem cafea cu cel puțin o jumătate de oră înainte. Dăm drumul la aparat, dar e foarte important să nu vorbim. Tensiunea cea corectă se ia de pe brațul care ne arată o tensiune mai mare. Tensiunea normală este până la 120 cu 80. Dacă avem între 120 și 140 este deja prehipertensiune” a mai declarat medicul Mihail Pautov.

@doctor.mihail

Tu știi să-ți măsori corect tensiunea? ☝????????????‍⚕️????

♬ original sound - doctor.mihail

Motivul pentru care trebuie să adaugi sare în cafea

Recent, medicul Mihail Pautov a vorbit despre beneficiile pe care le poate avea sare în cafeaua de dimineață. Potriviti acestuia, persoanele care obișnuiesc să bea cafea la prima oră a dimineții pot resimți la scurti timp simptome neplăcute, precum ar fi pierderea energiei, ori dureri de cap. Cei care resimt aceste lucruri tind să creadă că se confruntă cu hiperglicemie, lucru total greșit, spune doctorul.

„Dacă bei dimineața cafea, indiferent că e cafea neagră sau cafea cu lapte și bei și apă și crezi că e suficient dacă faci asta, este posibil să te înșeli. Dacă după ce faci asta ai următoarele simptome și crezi că ai de a face cu hipoglicemie, adică tremurat, te doare capul, nu ai energie, poate ai niște transpirații reci și ai impresia că ai o hiperglicemie și trebuie să mănânci ceva dulce, atunci te înșeli. Cel mai probabil se întâmplă faptul că elimini prea mult sodiu. Cafeaua este diuretic și te face să elimini mai multă sare, așa că este foarte posibil să ai nevoie de un pic de sare în apa aceea dimineața. Așa că dimineața când te trezești și bei cafea, pune niște sare în apa aia și o să vezi că scapi de acele simptome”, spunea medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar




pixel