Greșelile pe care trebuie să le eviți, când comanzi un burger la restaurant: „Pot strica o masă perfectă și gustoasă”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit la ce trebuie să fii atent, atunci când alegi să mănânci buerger în oraș, pentru a beneficia de cea mai bună experiență. 

Burgerul reprezintă una dintre principalele alegeri ale românilor, atunci când vine vorba de o ieșire în oraș, la masă. Fie că îl comandăm la fast food sau la un restaurant obișnuit, acesta vine, de regulă, destul de rapid, oferă o sațietate pe termen lung, iar prețurile nu sunt nici ele foarte crescute, fiind disponibil pentru buzunarul oricărui pofticios. Totuși, există și câteva capcane pe care trebuie să le eviți, spune Joseph Hadad, atunci când alegi să savurezi un burger în oraș.

„Uneori, burgerul este cea mai la îndemână opțiune. Se face repede, te satură și știi în general cam ce primești (nu este vreun fel de mâncare complicat, pe care nu știi de unde să îl apuci). Dar tocmai pentru că este așa de simplu, poți uneori să nu beneficiezi de cea mai bună experiență a unui burger și tocmai despre asta vreau să vă vorbesc acum: despre greșelile care pot strica o masă perfectă și gustoasă pe bază de burger.”, scrie Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Preparate delicioase cu mozzarella. Chef Joseph Hadad: „Nici nu vă închipuiți în câte feluri poate fi folosită”

Nu schimba prea mult rețeta de bază

Unul dintre principalele sfaturi pe care celebrul bucătar chef spune că ar trebui să îl respecți este acela de a nu modifica prea mult rețeta de bază a preparatului. Există persoane care tind să elimine mai multe ingrediente, după care să adauge altele, care să se potrivească mai bine cu gustul personal. Totuși, acele rețete și combinații de ingrediente au fost foarte bine gândite de anumiți specialiști, motiv pentru care trebuie să avem toată încrederea, dacă ne dorim să beneficiem de o experiență culinară perfectă.

„În primul rând, nu vă rezumați la hamburgeri. Este o întreagă varietate de posibilități, de la pui la pește, de la halloumi la burgeri vegani, așa că lăsați-vă inspirați de meniu și descoperiți și noi umpluturi pentru chiflele pufoase.

De regulă, combinația ingredientelor dintr-un burger a fost gândită cu multă atenție de către chef, mai ales dacă vorbim de restaurante fancy sau bistro-uri dedicate. Așa că modificarea prea mult a unei rețete nu este nici pe placul bucătăriei, nici în avantajul vostru. Bineînțeles că puteți exclude ceapa crudă, de exemplu, dacă sunteți la o întâlnire, sau oricare alt element pentru care aveți vreo intoleranță, însă nu schimbați prea mult rețeta din meniu. Ceea ce puteți face, însă, este să cereți sosuri extra, cu care să mai garnisiți burgerul după pofta inimii.”, a continuat acesta.

Citește și: Riscurile la care te supui când consumi prea mult pepene roșu. Carmen Brumă: „Ne dorim să le evităm”

Comunică-i mereu ospătarului cum îți dorești să fie carnea

Este foarte important, de asemenea, să îi comunici mereu ospătarului cum vrei să-ți fie preparată canrea din burger, chiar dacă acesta omite să te întrebe. În final, Joseph Hadad recomandă să fii extrem de atent și la prețul pe care îl vei oferi în schimbul preparatului tău, care nu ar trebui să fie nici unul foarte exagerat, dar nici prea mic.

„Dacă vorbim de un hamburger, atunci este musai să comunicați ospătarului cum vă place să fie făcută carnea, la fel ca în cazul unei fripturi, pentru că e posibil ca o chiftea rozalie să nu vă pară prea apetisantă sau, din contră, dacă este prea bine făcută, să vi se pară fadă.

Și nu în ultimul rând, fiți atenți la preț. Evident că prin lume sunt hamburgeri record, cu prețuri și de mii de euro, cu cine știe ce caviar și foiță de aur, dar până la urmă în cele mai multe cazuri, un burger este doar un burger, așa că fiți atenți la prețul din meniu și comparați-l cu celelalte preparate. Un burger nu este un fel de mâncare foarte costisitor, așa că nu ar trebui să dați pe el cât pe un antricot de vită, dar nici cât pe o porție de cartofi prăjiți.”, mai spune el.

Citește și: Rețete gustoase și interesante cu pepene. Chef Joseph Hadad: „Pus pe grătar este excelent”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: burger  capcane  joseph hadad  restaurant 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel