Greșelile pe care trebuie să le eviți când sotezi legumele. Chef Joseph Hadad: „Se vor arde înainte de a apuca să se pătrundă”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit care sunt regulile de aur pe care trebuie să le urmezi când vrei să obții legumele sote ideale.

Chef Joseph Hadad a dezvăluit care sunt trucurile pe care trebuie să le urmezi, astfel încât să obții cele mai bune legume sotate în tigaie. În primul rând, extrem de importantă este tigaia în care vei prepara mâncarea, atrage atenția bucătarul chef. Vasul trebuie să fie unul mare, astfel încât legumele să aibă suficient spațiu și să nu stea foarte îngrămădite în tigaie. Nu în ultimul rând, este important ca ții cont și de timpul lor de pregătire, întrucât unele se vor prepara mai repede decât altele, astfel încât trebuie să le adaugi pe foc și după acest criteriu, mai spune celebrul bucătar chef.

„În primul rând, alegerea tigăii este esențială. Este important să aveți o tigaie cu fund dublu și pereți rotunjiți. Această structură va ajuta căldura să se distribuie uniform pe toată suprafața și să gătească ingredientele în egală măsură. De asemenea, forma pereților va ajuta la „sărituri”, odată ce ați descoperit mișcarea din încheietură care vă ajută să agitați mâncarea din tigaie în aer, fără să amestecați cu o lingură. Dacă nu vă iese această mișcare de aruncare, nu vă panicați, și o lingură sau spatulă rezolvă problema. Important este ca ingredientele să se miște periodic în tigaie. De asemenea, dimensiunea tigăii este importantă. Mereu una mai mare este de preferat uneia mici, astfel încât ingredientele să nu se înghesuie în tigaie și să transpire. Sotați separat proteina (carne, pește, etc), apoi legumele și la sfârșit amestecați-le. De asemenea, legumele au timpi diferiți de gătire, așa că puneți la început în tigaie legumele mai tari (cum ar fi morcovul, ceapa) și spre sfârșit adăugați-le pe cele moi (dovleceii) și frunzele (spanacul, de exemplu).”, a scris Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Greșeala majoră pe care o fac oamenii, când depozitează laptele în frigider: „Permite dezvoltarea bacteriilor”. Cum se păstrează corect pâinea, fructele și brânzeturile

„Deglasarea”, un pas important pentru legumele sotate

Chiar dacă acest termen poate părea străin în primă instanță, deglasarea nu reprezintă altceva decât desprinderea resturilor de legume rămase pe fundul tigăii cu ajutorul unui lichid. În acest fel, vei obține și un sos excelent pentru preparatul tău final, mai spune celebrul bucătar chef.

„Tot spre sfârșit, este indicat să faceți și o deglasare. Nu este obligatorie, însă este gustoasă. Este un procedeu simplu, care adună aromele lăsate de ingrediente pe fundul tigăii. Când s-a gătit totul, scoateți-le pe o farfurie și turnați în tigaia aflată încă pe foc un lichid (de regulă vin, whiskey, oțet, bere sau suc de citrice, dar merge și cu supă sau chiar apă) și puțin unt. Cu o lingură de lemn frecați fundul tigăii, astfel încât să se desprindă toate bucățelele rămase lipite. Dați un clocot și chiar lăsați să scadă un pic. Puteți sau nu să strecurați la sfârșit, însă indiferent ce alegeți, veți obține un sos gustos pe care puteți să îl puneți fie direct peste mâncarea deja sotată în tigaie sau puteți să îl puneți alături.”, mai spune el.

VEZI și: Greșelile pe care trebuie să le eviți, când comanzi un burger la restaurant: „Pot strica o masă perfectă și gustoasă”

Când trebuie adăugate legumele în tigaie

Ca și în cazul oricărui alt preparat, legumele vor fi adăugate în tigaie abia în momentul în care aceasta este încinsă bine, mai spune bucătarul chef. De asemenea, pe tot parcursul preparării lor, focul trebuie să rămână constant, însă niciodată el nu trebuie să fie mic, spune Joseph Hadad.

„Pentru sotare, este important să încingeți întâi tigaia doar cu grăsimea aleasă și când aceasta începe să sfârâie, să adăugați ingredientele. Apoi, pe perioada gătirii, focul trebuie să fie între mediu și mare. Dacă porniți de la o temperatură prea mică, ingredientele se vor îmbiba de grăsime. Dacă porniți de la o temperatură prea mare, se vor arde înainte de a apuca să se pătrundă. Iar pentru a nu lăsa prea mult mâncare pe foc, gustați constant din ea, pentru a ști când este gata.”, a conchis Joseph Hadad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad  legume sotate  retete  trucuri 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel