Ce a pățit Andreea Bănică după ce s-a întors din vacanța în Dubai: „Să aveți grijă cu cardurile”
INGREDIENTE:
Apa300 ml
1 linguriță de zahăr
drojdie proaspatî 42 g
făină albă calitate superioara 5 pahare
semințe de dovleac 3 linguri
semințe de floarea soarelui 2 linguri
semințe de susan 1 linguri+ o.5 pahare de semințe de susan pentru a presăra deasupra pe grisine, puteți folosi și mac
semințe de in 2 linguri
ulei de floarea soarelui 3 linguri
sare 1 linguriță plus de presărat deasupra
făină integrală de grâu 550 g
albuș de ou 1 buc
MOD DE PREPARARE: Încălziți apa și dizolvați în ea zahărul și drojdia. Adăugați jumătate pahar de făina albă, amestecați bine și lăsați 20-30 de minute să se activeze drojdia. În acest timp măsurați semințele, le amestecați și le dați prin aparatul de măcinat cafea. După ce a făcut spuma drojdia adăugați în compoziție semințele - amestecați. Apoi turnați 3 linguri de ulei, 1 linguriță de sare și amesetcați din nou. Și în final merge făina integrală de grâu - amestecați cu o lingură bine până se încorporează toată făina, și apoi ușor cu mâinile ca să adunați aluatul. Presărați puțină făină pe masă, scoateți alautul din bol și ușor îl frământați până devine uniform. Îl puneți în bol înapoi, acoperiți cu prosop și lăsați să crească bine - 30-40 de minute. După acest timp scoateți aluatul pe masă și îl tăiați în multe bucătele mici. Întindeți rulouri cât mai subțiri din aceste bucățele și le tăiați la ce lungime vreți să fie grisinele. Le aranjați într-o tavă așternută cu hârtie de copt, cu mici distanțe între ele. Amestecați semințele de susan cu puțină sare, cu această compoziție vom presăra grisinele deasupra. Se ung cu puțin albuș sau ulei și se presară cu susan/sare/mac. Le coaceți la cuptor la foc mediu, până se rumensc frumos.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: grisine rețetă
Daniela Simulescu a dezvăluit...