Raluca Bădulescu a dat de pământ cu Iulia Albu, fosta sa colegă de la Bravo, ai stil!, în direct la TV: „Are numai defecte, e dezordonată în mod sinistru și pusă pe scandal”
În încercarea noastră de a menține un stil de viață cât mai sănătos și echilibrat, rolul gustărilor este și el unul destul de important. Ele pot fi o parte valoroasă a unei diete echilibrate, ajutând la reducerea foamei între mese și la furnizarea de nutrienți esențiali. Cu toate acestea, alegerile pe care le facem atunci când vine vorba de gustări pot avea un impact semnificativ asupra metabolismului nostru, susținând sau împiedicând obiectivele noastre generale de sănătate sau de pierdere în greutate. În timp ce gustările regulate pot ajuta la menținerea unui metabolism stabil, alegerile necorespunzătoare ale acestora pot perturba acest echilibru delicat.
Jesse Feder, specialist în domeniu, a dezvăluit care este gustarea aparent sănătoasă, dar care, în realitate, poate avea un impact negativ asupra metabolismului tău dacă nu ești vigilent, potrivit shefinds.
Te-ar putea interesa și: Cum trebuie gătită, de fapt, varza. Greșelile pe care trebuie să le eviți: „Își pierde din textură și din culoare”
Granola, adesea prezentată ca o gustare sănătoasă, poate deveni, în mod paradoxal, un distrugător de metabolism dacă nu este aleasă cu înțelepciune. În timp ce granola conține ingrediente benefice precum ovăzul, nucile și semințele care furnizează fibre și grăsimi sănătoase, multe soiuri cumpărate din magazine sunt încărcate cu zaharuri adăugate și calorii în exces. Consumul de porții mari de granola zaharată poate duce la vârfuri de zahăr din sânge și la căderi ulterioare, ceea ce poate perturba metabolismul în timp și poate contribui la creșterea în greutate.
"Conținutul de zahăr din granola cumpărată din magazin tinde să fie destul de ridicat. Acest lucru poate duce la inflamații în tot corpul și în intestin, ceea ce poate avea un impact negativ asupra metabolismului tău. De aceea, recomand de obicei să vă faceți acasă propria granola fără zaharuri adăugate sau să căutați o opțiune fără zahăr adăugat atunci când este posibil", spune Feder.
Așadar, menținerea unui stil de viață sănătos implică alegeri conștiente, chiar și atunci când vine vorba de gustări aparent inofensive. Gustările pot fi, într-adevăr, o parte valoroasă a unei diete echilibrate, ajutând la potolirea foamei și la furnizarea de nutrienți esențiali.
Multe granola de la branduri destul de cunoscute din comerț sunt încărcate cu zaharuri adăugate și exces de calorii, ceea ce poate duce la creșteri bruște ale glicemiei, inflamații și perturbări metabolice pe termen lung. Pentru a ne proteja metabolismul, a opta pentru granola de casă fără zaharuri adăugate sau a căuta alternative fără adaos de zahăr este o alegere inteligentă în călătoria noastră spre o sănătate optimă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: granola gustare pericol sănătate
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...