HMF, substanța toxică din mâncarea gătită. Pericolul ascuns în gem, BERE, zacuscă, cafea sau carnea la grătar, mult mai mare decât mierea pusă în ceaiul fierbinte
Data publicării:
Ce este HMF și care sunt alimentele care conțin acest compus de 70 de ori mai mult decât mierea încălzită. Substanța toxică pe care o ingerăm zilnic.

Specialiștii în nutriție au dezvăluit ce este HMF, substanța prezentă în toate alimentele, inclusiv în produsele gătite în casă.

Este vorba despre glucide, adică zahărul tratat termic, prin încălzire, care descarcă așa numitul HMF.

Ce înseamnă HMF?

Un compus organic cunoscut sub numele de 5-hidroximetilfurfural, adică HMF, se formează din zaharurile din miere și din diverse alimente procesate în medii acide, atunci când acestea sunt încălzite.

 

În plus față de procesare, condițiile de depozitare afectează formarea HMF, iar HMF a devenit un indicator adecvat al calității mierii.

HMF este ușor de absorbit din alimente prin tractul gastrointestinal și, după ce este metabolizat în diferiți derivați, este excretat prin urină. Pe lângă faptul că exercită efecte dăunătoare (mutagene, genotoxice, organotoxice și inhibitoare de enzime), HMF, care este transformat într-un compus genotoxic neexcretabil, numit 5-sulfoximetilfurfural, ce este benefic pentru sănătatea umană, oferind efecte antioxidative, antialergice, antiinflamatorii, antihipoxice, antihrănire și antihiperuricemice.

Prin urmare, HMF este un contaminant neoformator care atrage o mare atenție din partea oamenilor de știință, potrivit NCBI.

Ce conține mierea?

Mierea este un produs natural dulce produs de albinele care adună nectarul din flori înainte de a-l transforma în hrană nutritivă. Mierea este compusă în principal din apă (15-20%) și două zaharuri (dextroză și levuloză), cu prezența unor cantități mici de cel puțin alte 22 de zaharuri mai complexe (80-85%, greutate/greutate). De asemenea, s-a raportat că mierea conține un amestec complex de compuși azotați, lactone, proteine, inhibine bogate în antibiotice, enzime, antioxidanți fenolici, compuși aromatici, aminoacizi și acizi organici, acid gluconic, acizi fenolici, flavonoide, minerale, vitamine, 5-hidroximetilfurfural (HMF) și alte substanțe fitochimice. Compoziția mierii variază în funcție de sursele sale florale, geografice și entomologice.

În plus, caracteristicile externe, cum ar fi factorii sezonieri și de mediu, prelucrarea mierii, precum și timpul și condițiile de depozitare au efecte cruciale asupra compoziției mierii.

Mierea este considerată atât nutritivă, cât și medicinală, deși prezența anumitor constituenți, de exemplu, a metalelor grele (chiar și în cantități infime), a unor alcaloizi, precum și a HMF și a derivaților săi poate contribui la toxicitatea mierii.

 Citește coontinuarea pe dcmedical.ro


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: gratar  mancare gatita  miere  substante toxice 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



Adevărul despre banane. Ce efect au asupra rinichilor

O alimentație echilibrată este baza unei vieți...

pixel