Hot dog-ul, pericol pentru sănătate. Doar unul singur poate reduce speranța de viață
Data publicării:
Specialiștii au identificat câteva efecte negative pe care îl poate avea consumul de hot dog. 

Mâncarea de tip fast-food pare că nu se va demoda prea curând, iar din gama celor mai vândute și apreciate produse de acest gen fac parte și hot dogii. Sunt delicioși, foarte ușor de servit oriunde, chiar și pe stradă, deci nu există motive pentru care să nu-i comanzi, la prima vedere. Cu toate acestea, unii oameni ar putea să nu-și dea seama de modurile în care consumul chiar și a unui singur hot dog poate avea un impact asupra sănătății pe termen scurt și lung.

Hot dogii sunt făcuți din carne de vită sau de porc, iar adesea chiar din ambele. Această carne este pusă între două chifle, care sunt acoperite cu diferite sosuri precum ketchup, muștar sau maioneză. Pe lângă asta, bucătarii mai adaugă ceapă, fulgi de chilli sau alte ingrediente care nu pot fi atât de prietenoase pentru organismul tău, consideră specialiștii, conform EatThis.

Citește și: Anca Țurcașiu, rețetă de dietă. Paste de năut cu creveți și sos de roșii: „Încercați și voi, pentru că este o rețetă extraordinară”

Efectele negative pe care hot dogii le au asupra organismului:

1. Îți pot scurta durata de viață

În timp ce această ipoteză poate părea exagerată pentru foarte multe persoane, știința spune altceva. Potrivit unui studiu lansat de Universitatea din Michigan și publicat în revista științifică Nature, consumul unui singur hot-dog vă poate scădea cu 36 de minute din viață, chiar dacă aveți deja un stil de viață sănătos. Deși aceste constatări sunt cel puțin alarmante, nu este garantat faptul că vor acționa la fel în toate cazurile. Cu toate acestea, este important să cunoașteți adevărul și posibilele riscuri , iar faptul că un singur hot dog ar putea să vă reducă potențial speranța de viață în orice măsură ar trebui să vă dea de gândit, data viitoare când vă doriți să mai comandați un astfel de produs.

2. Pot crește riscul de cancer

Hot-dogii conțin conservanți numiți nitriți și nitrați, care sunt adăugați pentru a ajuta la prelungirea duratei de valabilitate și pentru a minimiza dezvoltarea bacteriilor. Nitriții sunt, de asemenea, responsabili pentru a da hot dogilor culoarea lor roșie strălucitoare. Cu toate acestea, acești aditivi alimentari au fost asociați cu cancerul. Ei se găsesc în multe varietăți de carne procesată și pot deveni, de asemenea, mai concentrați atunci când sunt expuși la temperatura ridicată a unui grătar, depășind chiar limita legală pentru nitrați, potrivit unui studiu recent publicat prin intermediul Foods.

Cercetările sugerează, de asemenea, că gătitul cărnii la temperaturi ridicate, în special atunci când este făcută la grătar sau prăjită la foc deschis, poate crește riscul de cancer prin declanșarea formării de substanțe chimice, care au fost legate de cancerul de sân, pancreatic, de colon și de alte forme de cancer.

VEZI și: Cele mai ghinioniste culori, potrivit experților Feng Shui. Nu ar trebui să le folosești în casa ta, dacă vrei să ai parte de noroc

3. Pot duce la hipertensiune arterială

Deși limita maximă recomandată pentru sodiu se oprește la 2.300 de miligrame pe zi, se poate spune că aproape toți americanii depășesc această limită. În timp ce organismul tău are nevoie doar de o cantitate mică de sodiu pentru a funcționa corect, prea mult poate fi dăunător pentru sănătate. Potrivit specialiștilor, excesul de sodiu poate crește riscul de hipertensiune arterială, care este o cauză majoră a accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor de inimă. Așadar, studiile număra hot dogii printre alimentele cu cel mai mare conținut de sodiu.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă de salată de fasole verde cu sardine: „O sursă de vitamine și minerale, scade inflamația din corp, stimulează sistemul imunitar”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: efecte negative  hot dog  pericol  sănătate 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel