Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Hreanul este o legumă este plantată la începutul primăverii sau toamnă târzie și prosperă în medii mai reci. Hreanul este de obicei făcut într-un sos pre-ambalat cu același nume, care este folosit pentru a condimenta totul, de la pește la burgeri. Este similar în aromă cu wasabi, care este folosit ca o garnitură comună de sushi.
Hreanul conține o serie de nutrienți importanți, inclusiv:
- Calciu
- Magneziu
- Potasiu
- Folați
- Acid ascorbic
- Zinc
- Calorii: 28.2
- Grăsime: 2,85 grame
- Colesterol: 2,8 miligrame
- Sodiu: 41 miligrame
- Carbohidrați: 0,5 grame
- Fibră: 0 grame
- Zahăr: 0,5 grame
Ca și alte alimente procesate, sosul de hrean cumpărat din magazin este relativ ridicat în sodiu. Prea mult sodiu poate crește riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, boli de inimă, și accident vascular cerebral. Este important să fiți atenți la dimensiunile porțiilor atunci când mâncați orice alimente procesate, inclusiv sos de hrean prefabricat.
- Calorii: 150
- Grăsime: 2 grame
- Sodiu: 25 miligrame
- Carbohidrați: 34 grame
- Fibră: 14 grame
- Zaharuri: 9 grame
- Proteine: 6 grame
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii hrean sănătate
Anca Hâncu, doctor în...