Importanța muștarului în bucătărie. Chef Joseph Hadad: „Este folosit din plin. Dă un gust complex”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri întâlnite în bucătăriile franțuzești. 

Celebrul chef bucătar Joseph Hadad își dorește să-și inspire fanii cu cele mai ascunse trucuri și rețete, pe care el le-a învățat de-a lungul acestor ani de când profesează în acest domeniu. De data aceasta, bucătarul a scris o postare pe blogul său personal despre tehnicile franțuzești care te vor ajuta să obții cele mai perfecte rețete, fără prea mult efort însă.

„La momentul la care am făcut eu școala culinară în Israel, bucătăria franțuzească era cea clasică, pe care o învățam în amănunt la cursuri. Poate că între-timp tehnicile s-au mai schimbat, au apărut noi tehnologii, ingredientele s-au diversificat în bucătăriile lumii, însă câteva principii de bază rămân imbatabile. Despre acesta vreau să vă vorbesc acum.

În primul rând, untul. De la sosuri la piureuri sau chiar simpla pâine cu unt de la începutul mesei, untul este nelipsit din bucătăria franceză și are și de ce. Este versatil, iar grăsimea lui gustoasă îmbogățește orice preparat.”, a scris Joseph Hadad, pe blogul său personal. 

Te poate interesa și: Cum alegem carnea de vită pentru friptură. Chef Joseph Hadad: „Este cea mai fragedă carne din corpul unei vite”

Care este importanța pe care sarea și muștarul o au în bucătărie

În continuare, Joseph Hadad a vorbit despre importanța pe care sarea de calitate o are în bucătăria franțuzească, care este mult mai accentuată în momentul în care un preparat este cald. De asemenea, nu trebuie să neglijăm nici muștarul, care are extrem de multe beneficii în aromatizarea unei fripturi sau chiar și a unui sos. 

„Sarea de calitate este un alt punct important al bucătăriei franțuzești. Cu diferite texturi, mai fină sau mai grunjoasă și chiar și cristalele mari de sare denumite fleur de sel, fiecare își are rostul și momentul în procesul de gătire. Un lucru de care trebuie să țineți cont este faptul că odată adăugată sarea, aceasta nu mai poate fi scoasă, deci multă atenție aici. În plus, mâncărurile calde par mai sărate decât în momentul în care se răcesc. Și neapărat păstrați „florile de sare” pentru a definitiva preparatul, pentru textura pe care acestea o oferă mâncării la final.

Și muștarul este un ingrediente important pentru francezi. Adesea este ultimul pas din „construirea” unui sos și este ingredient principal în dressingurile de salată. Ca să nu mai spun că merge foarte bine cu majoritatea tipurilor de carne, așa că este folosit din plin pentru marinade și glazuri ale fripturilor, dându-le un gust complex.”, a continuat acesta.

Citește și: Chef Joseph Hadad, rețete de cocktailuri calde: „Este una dintre cele mai des comandate băuturi în sezonul rece”

Tehnici de gătit în bucătăriile franțuzești

Nu în ultimul rând, Joseph Jadad a dezvăluit și câteva tehnici specifice de preparare a mâncărurilor pe care le veți întâlni doar în bucătăriile franțuzești. 

„De la ingrediente ne mutăm acum la câteva tehnici, începând cu bouquet garni, adică un buchețel de ierburi aromatice, prinse împreună și puse în cratița cu mâncare. La final, buchetul este scos pentru a nu lăsa mâncarea să se amărască dacă ierburile sunt lăsate prea mult.

Tot din școală am aflat, și prin anii de practică îmi dau seama cât de important este acest pas, cum să îmi pregătesc ingredientele. Adică să fac mise en place-ul. Primul pas este să citești sau să îți amintești rețeta până la cap. Apoi, fiecare ingredient trebuie pregătit conform cu utilizarea lui. Trebuie să țineți cont dacă mâncarea va necesita timpi lungi de gătire încet sau o sotare rapidă, iar în conformitate cu asta, veți tăia ingredientele în bucăți de dimensiuni potrivite. Mai mari pentru gătitul lent, mici pentru cel rapid. Așadar, fiecare ingredient trebui pus pe masă și pregătit în conformitate cu modul de utilizare. Astfel veți preveni situații de genul celei în care puneți uleiul la încins și realizați că nu ați tocat încă ceapa pe care urma să o sotați în acel ulei.

Și dacă tot am vorbit despre timpii de gătire, cele mai faimoase feluri de mâncare franțuzească se gătesc la foc mic și îndelungat, lăsând aromele să se întrepătrundă.”, a mai dezvăluit celebrul bucătar chef. 

VEZI și: Cum obții cele mai bune legume la cuptor. Chef Joseph Hadad: „Această rețetă ușoară le dă gust și savoare”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bucătărie  gatit  joseph hadad  mustar  retete  secrete 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel