Importanța muștarului în bucătărie. Chef Joseph Hadad: „Este folosit din plin. Dă un gust complex”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri întâlnite în bucătăriile franțuzești. 

Celebrul chef bucătar Joseph Hadad își dorește să-și inspire fanii cu cele mai ascunse trucuri și rețete, pe care el le-a învățat de-a lungul acestor ani de când profesează în acest domeniu. De data aceasta, bucătarul a scris o postare pe blogul său personal despre tehnicile franțuzești care te vor ajuta să obții cele mai perfecte rețete, fără prea mult efort însă.

„La momentul la care am făcut eu școala culinară în Israel, bucătăria franțuzească era cea clasică, pe care o învățam în amănunt la cursuri. Poate că între-timp tehnicile s-au mai schimbat, au apărut noi tehnologii, ingredientele s-au diversificat în bucătăriile lumii, însă câteva principii de bază rămân imbatabile. Despre acesta vreau să vă vorbesc acum.

În primul rând, untul. De la sosuri la piureuri sau chiar simpla pâine cu unt de la începutul mesei, untul este nelipsit din bucătăria franceză și are și de ce. Este versatil, iar grăsimea lui gustoasă îmbogățește orice preparat.”, a scris Joseph Hadad, pe blogul său personal. 

Te poate interesa și: Cum alegem carnea de vită pentru friptură. Chef Joseph Hadad: „Este cea mai fragedă carne din corpul unei vite”

Care este importanța pe care sarea și muștarul o au în bucătărie

În continuare, Joseph Hadad a vorbit despre importanța pe care sarea de calitate o are în bucătăria franțuzească, care este mult mai accentuată în momentul în care un preparat este cald. De asemenea, nu trebuie să neglijăm nici muștarul, care are extrem de multe beneficii în aromatizarea unei fripturi sau chiar și a unui sos. 

„Sarea de calitate este un alt punct important al bucătăriei franțuzești. Cu diferite texturi, mai fină sau mai grunjoasă și chiar și cristalele mari de sare denumite fleur de sel, fiecare își are rostul și momentul în procesul de gătire. Un lucru de care trebuie să țineți cont este faptul că odată adăugată sarea, aceasta nu mai poate fi scoasă, deci multă atenție aici. În plus, mâncărurile calde par mai sărate decât în momentul în care se răcesc. Și neapărat păstrați „florile de sare” pentru a definitiva preparatul, pentru textura pe care acestea o oferă mâncării la final.

Și muștarul este un ingrediente important pentru francezi. Adesea este ultimul pas din „construirea” unui sos și este ingredient principal în dressingurile de salată. Ca să nu mai spun că merge foarte bine cu majoritatea tipurilor de carne, așa că este folosit din plin pentru marinade și glazuri ale fripturilor, dându-le un gust complex.”, a continuat acesta.

Citește și: Chef Joseph Hadad, rețete de cocktailuri calde: „Este una dintre cele mai des comandate băuturi în sezonul rece”

Tehnici de gătit în bucătăriile franțuzești

Nu în ultimul rând, Joseph Jadad a dezvăluit și câteva tehnici specifice de preparare a mâncărurilor pe care le veți întâlni doar în bucătăriile franțuzești. 

„De la ingrediente ne mutăm acum la câteva tehnici, începând cu bouquet garni, adică un buchețel de ierburi aromatice, prinse împreună și puse în cratița cu mâncare. La final, buchetul este scos pentru a nu lăsa mâncarea să se amărască dacă ierburile sunt lăsate prea mult.

Tot din școală am aflat, și prin anii de practică îmi dau seama cât de important este acest pas, cum să îmi pregătesc ingredientele. Adică să fac mise en place-ul. Primul pas este să citești sau să îți amintești rețeta până la cap. Apoi, fiecare ingredient trebuie pregătit conform cu utilizarea lui. Trebuie să țineți cont dacă mâncarea va necesita timpi lungi de gătire încet sau o sotare rapidă, iar în conformitate cu asta, veți tăia ingredientele în bucăți de dimensiuni potrivite. Mai mari pentru gătitul lent, mici pentru cel rapid. Așadar, fiecare ingredient trebui pus pe masă și pregătit în conformitate cu modul de utilizare. Astfel veți preveni situații de genul celei în care puneți uleiul la încins și realizați că nu ați tocat încă ceapa pe care urma să o sotați în acel ulei.

Și dacă tot am vorbit despre timpii de gătire, cele mai faimoase feluri de mâncare franțuzească se gătesc la foc mic și îndelungat, lăsând aromele să se întrepătrundă.”, a mai dezvăluit celebrul bucătar chef. 

VEZI și: Cum obții cele mai bune legume la cuptor. Chef Joseph Hadad: „Această rețetă ușoară le dă gust și savoare”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bucătărie  gatit  joseph hadad  mustar  retete  secrete 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel