Încălzirea casei în timpul iernii. La câte grade e indicat să menții temperatura. Explicațiile specialiștilor
Încălzirea casei în timpul iernii este crucială pentru a trăi confortabil. Dar câte grade ar trebui să avem în locuință.

Încălzirea casei este absolut necesară în timpul sezonului rece. Întreaga Europă se uită cu îngrijorare la lunile de iarnă, iar autoritățile ne recomandă să menținem termperatura din casă la un nivel mai scăzut pentru a face economie de resurse. Doar că specialiștii din domeniul medical vin cu sfaturi în ceea ce privește temperatura optimă pe care ar trebui să o avem în casă. Află care este cea mai bună temperatură pentru a seta termostatul în timpul nopții și al zilei.

Trebuie să setați termostatul la ceva, dar cum decideți ce număr este corect? Unele familii au argumente masive asupra temperaturii care este cea mai confortabilă. A decide ce temperatură va fi sănătoasă pentru întreaga familie se poate simți ca o sarcină dificilă, dar există câteva reguli cheie pe care ar trebui să le acordați atenție. 


Încălzirea casei, reguli generale

Cea mai confortabilă temperatură a camerei va varia în funcție de preferințele personale, de sezon și de zonele din casă în care locuiți. Majoritatea oamenilor pot fi de acord că un interval sănătos va merge de la 20 – 24 de grade Celsius.  În funcție de o serie de alți factori, puteți prefera o temperatură în locul alteia.

Standardele Organizației Mondiale a Sănătății

Dacă încă nu sunteți sigur la ce temperatură să vă setați casa, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are câteva lucruri de spus. Ei au propriile criterii pentru ceea ce constituie o temperatură sănătoasă a camerei. Potrivit OMS, aceasta va varia în funcție de persoanele care locuiesc sau lucrează în clădire.

Un adult îmbrăcat corespunzător, care este considerat normal și sănătos, ar trebui să se simtă confortabil într-o cameră unde temperature  este de aproximativ 18 grade C. Dacă sunteți predispus la probleme respiratorii sau alergii, nu trebuie să setați niciodată termostatul sub 16 grade C. De asemenea, OMS continuă să spună că persoanele cu handicap, persoanele în vârstă sau foarte tinere ar trebui să trăiască cu temperaturi nu mai mici de 20 de grade C.

 

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 03 oct 2022, 10:50

Foto Freepik

Horoscop CHINEZESC 2023. Anul Iepurelui de Apă. Previziuni pentru toate zodiile

Mihaela Bilic, foto Arhiva Personală

Ce mănâncă Mihaela Bilic de Crăciun. Trucurile celebrului nutriționist: „Răsfățul suprem este salata de boeuf, de care nu mă pot sătura”

Sfantul Andrei, foto creștinortodox.ro

Sfântul Andrei. Tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci pe 30 noiembrie 2022

Sursa foto: Gina Pistol, Instagram

„Minte că are un copil cu Smiley”. Acuzațiile șocante primite de Gina Pistol. Cum a reacționat prezentatoarea

Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici

Ceaiul care te ajută să nu mai mergi des la toaletă. Lidia Fecioru: "Rezultatele se văd după două luni"

Andreea Bălan, Dana Budeanu/ captură video Youtube, Instagram

Dana Budeanu o face praf pe Andreea Bălan: „Copiii vor cere despăgubiri la 18 ani” / VIDEO

Florin Piersic Jr./ Florin Piersic. Foto Instagram

Florin Piersic și fiul său nu mai „comunică”. Gestul care a dus la ruptura dintre cei doi: „El a venit și a făcut cumva bășcălie. M-a șocat gestul”

Sursa foto: Andreea Esca, Instagram

Andreea Esca, îndrăgostită de fiul unui actor celebru: „Primul iubit nu se uită niciodată. M-a iubit ani la rând”

Cristina Demetrescu, captură Video PRO TV

Horoscop DECEMBRIE 2022. Cristina Demetrescu: „Este momentul adevărului”. Zodiile norocoase ale lunii

Carmen Harra, Foto Facebook

Carmen Harra, avertisment pentru 2023: „Ăștia sunt anii fatidici. Biblia mereu vorbește de perioada aceea de 7 ani în care oamenii suferă de boli, de sărăcie, de foamete”

Dan Negru și Fuego, Kanal D

Dan Negru, motivul pentru care Fuego îl sună mereu. Prezentatorul TV l-a dat de gol: „N-am prea zis-o, dar o zic acum, la televizor!”

Sursa foto: Andreea Bălan, Instagram

Andreea Bălan a îmbrăcat rochia de mireasă: „Sunt o mireasă frumoasă. Mie îmi place să iubesc”