Îndulcitorii naturali cu care putem înlocui zahărul: „Are zero calorii. Poate fi folosit ușor și de diabetici”
Data actualizării:
Data publicării:
Mario Popescu a dezvăluit care sunt îndulcitorii naturali care pot înlocui oricând zahărul.

Extrem de multe persoane își doresc în ultima vreme să adopte un stil de viață sănătos, iar printre primele schimbări pe care trebuie să le facem este să renunțăm la zahăr, spun nutriționiștii. Invitat în cadrul emisiunii „Vorbește lumea”, de pe Pro TV, Mario Popescu a explicat faptul că nu este necesar să renunțăm de tot la senzația de dulce, însă trebuie să optăm pentru alternativele naturale de îndulcitori. Prima opțiune ar fi siropul de arțar.

„Siropul de arțar. Este un îndulcitor foarte sănătos, dar mare atenție. Cu cât el este mai închis, cu atât numărul de atioxidanți este și el mai ridicat. Este împărțit în mai multe categorii, de la a, la d, gradat. Are un gust plăcut, caramelizat, îl putem folosi fără nicio problemă în ceai, pentru micuri dejun, dar foarte mare atenție la cantitate. După cum am spus, el conține jumătate din numărul caloriile pe care le conține zahărul.”, a declarat Mario Popescu în cadrul emisiunii Vorbește lumea.

Citește și: Motivul pentru care trebuie să gătești pastele al dente. Carmen Brumă: „Ajută sănătatea și silueta”

 

Mierea și siropul de agave, pe lista îndulcitorilor naturali

În continuare, acesta vorbește și despre miere, care este principalul îndulcitor pe care toată lumea îl are la îndemână. Totuși, Mario Popescu trage și un semnal de alarmă în privința acestui aliment. 

„Mierea este un îndulcitor la îndemâna oricui, dar foarte mare atenție cum o folosim, ea nu se folosește în preparate fierbinți, pentru că atunci devine toxică. Acești compuși toxici pot aduce mai multe dezavantaje sănătății, decât beneficii. Mierea are și o densitate mai mare, deci ea are și numărul de calorii ca al zahărului, deci punem puțin.”, a continuat acesta. 

Nu ar trebui să uităm nici de siropul de agave, care poate fi folosit chiar și în băuturile fierbinți, spre deosebire de miere. 

„Siropul de agave este și el o variantă foarte sănătoasă. Siropul de agave vine la pachet și el cu un număr de antioxidanți, de vitamine, minerale, îl putem folosi oricând. Nu interferă cu temperatura înaltă a preparatelor.”, a continuat el.

Te poate interesa și: Lidia Fecioru, remediul natural care vindecă rinita alergică: "Se pune o picătură, de 2 ori pe zi"

 

„Poate fi folosit ușor și de diabetici”

Extrem de popular este și siropul de stevie, spune Mario Popescu, care recomandă acest îndulcitor chiar și pentru diabetici. 

„Siropul de stevie este și el foarte folosit și foarte utilizat, deoarece are zero calorii. Nu putem mânca nici chiar oricât, e importantă cantitatea la orice aliment. Folosim cu moderație, în locul zahărului. Poate fi folosit ușor și de diabetici.

Există și zahăr de cocos, are un gust foarte plăcut, dar la fel, consumat cu moderație. Are un indice glicemic mediu, spre ridicat. Impactează glicemia, nu ca zahărul.”, a mai spus Mario Popescu.

VEZI și: Cinci alimente minune, care vor arde grăsimea abdominală. Trebuie să le introduci în alimentația ta

 

Ce este aspartamul

În final, Mario Popescu a ales să vorbească și despre aspartam, un îndulcitor artificial, care are extrem de multe teorii, până în prezent. 

„Aspartamul este un îndulcitor artificial. Sunt păreri pro și contra în privința lui. Este un îndulcitor extrem de mediatizat și a fost descoperit întâmplător. Este compus din doi aminoacizi, iar prin combinația lor a rezultat acest gust dulce. Este încă în studii. Sunt voci care susțin că nu e sigur pentru consumul zilnic.”, a conchis acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: aspartam  beneficii  indulcitori naturali  miere  sirop de agave  sirop de artar 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel