Inflamație nedetectată de analizele clasice. Dovada că alimentaţia, lipsa mişcării și stresul ne îmbolnăvesc. ”Nu au ştiut să mănânce o viaţă întreagă"
Dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet și boli de nutriție la Centrul Corposana, a explicat, pentru DC News,  cum putem evita bolile metabolice sau diabetul zaharat. Aceasta a vorbit şi despre problemele pe care le aduce stilul de viaţă modern. 

"Sindromul metabolic, diabetul de tip II, chiar şi obezitatea în sensul acumulării de grăsime viscerală la omul care suferă din cauza acestui raport nefavorabil între grăsimea viscerală şi celelalte componente. În ce măsură aceste modificări pot fi corelate şi cu vârsta, cu îmbătrânirea? Şi în ce măsură pot fi prevenite cumva? E posibil ca omul să îmbătrânească fără să apară astfel de modificări în organism?", a întrebat prof.acad.dr. Irinel Popescu. 

"Cu siguranţă omul poate să îmbătrânească fără aceste modificări. Dar trebuie un stil de viaţă mai disciplinat, ca să nu spun milităresc. Pentru că în ziua de azi avem o disponibilitate foarte mare de produse alimentare, majoritatea prelucrate industrial, cu aditivi de tot felul, de la conservanţi, coloranţi, şi multe altele. Toate acestea afectează organismul, în special prin cumularea lor. În momentul în care o persoană consumă zilnic măcar un produs care conţine aditivi de tot felul, în timp colonul suferă. Este foarte dezvoltată partea de studiu a colonului şi a microbiomului. Acest studiu a demonstrat clar o legătură între apariţia bolilor cronice, în special cele cardio-metabolice, cele de nutriţie, şi stilul de viaţă modern pe care îl avem. Alimentaţia, lipsa mişcării, stresul... 

Nu neapărat că e mai mult stres, dar am observat că oamenii nu mai ştiu să managerieze stresul. Pe vremuri, din ce povestesc părinţii şi bunicii, lucrurile erau mai simple, în sensul în care oamenii luau viaţa altfel, nu se stresau la fel pentru lucruri care astăzi reprezintă un mare stres. Oamenii nu mai văd soluţii, nu le mai gândesc", a explicat medicul Simona Carniciu la Academia de Sănătate. 

Boala care apare din cauza alimentaţiei. "Oamenii spun că nu au ştiut să mănânce o viaţă întreagă"

 


Citește continuarea pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: , Spectacola | Dată: 20 iun 2022, 13:37

Bancul serii: Un turist român la hotel

Ce face un turist român la all inclusive.


Sursa foto: Monica Anghel, Facebook

Monica Anghel, cel mai prețios sfat primit de la mama sa: „Am o relație foarte apropiată cu ambii părinți”/ EXCLUSIV

Descriere foto: Adrian Năstase, sursa facebook

Ce pensie are Adrian Năstase de la statul român. Fostul premier al României a recunoscut: "Cred că este foarte puțin"

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

Câte mii de euro a cheltuit Mirela Vaida în Delta Dunării: ”Nu e ieftin, dar banii rămân în țară”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram

Vlăduța Lupău a născut: ”Știam că îți vei alege o zi binecuvântată”. Care este numele special pe care artista l-a ales pentru bebeluș

Sursa foto: Mioara Roman, Natașa Raab, Cornel Constantiniu, facebook/ colaj foto

Mioara Roman, diagnosticată cu aceeași boală de care suferă și Cornel Constantiniu și Natașa Raab: „Pe Cornel l-au salvat operațiile”

Simona Săndulescu a fost găsită înecată în Lacul Morii. Artista a lăsat un bilet de adio: ”Viața a devenit insuportabilă”

Captură video Youtube/ Sorin buiaca, Instagram, Loredana Groza

Mircea Badea, reacție savuroasă la fotografia Loredanei Groza, fără lenjerie intimă: „Munții noștri aur poartă și doamna Loredana nu poartă!”

Sursa foto: Vica Blochina și Irisha, instagram/ colaj foto

Vica Blochina, sărut pasional cu o fostă concurentă de la Survivor România. Fanii au rămas uimiți/ FOTO

Sursa foto: Loredana Groza, Facebook

Loredana Groza, fără lejerie intimă. Vedeta a încins imaginația bărbaților: ”Lori este numai una”

Sursa foto: Denisa Filcea, Instagram

Cum se descurcă Denisa Filcea în rolul de mamă: „Nici nu mă gândesc la oboseală”

Sursa foto: Cristina Cioran, Instagram

Cristina Cioran, DIETA prin care a slăbit șapte kilograme în doar zece zile: ”Hai să vă spun cum am reușit”

Sursa foto: Gabriela Prisăcariu, Dani Oțil, Instagram

Dani Oțil a răbufnit, după ce el și Gabriela Prisăcariu au fost criticați de fani: ”Comentează de parcă ți-au plătit ei sejurul”