Ingredientele cosmetice pe care trebuie să le evităm în perioada sarcinii. Ioana Marinescu: „Pot să ajungă în microcirculație și în circulația fătului”/ EXCLUSIV
Data publicării:
Ioana Marinescu a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt ingredientele cosmetice pe care trebuie să le evităm în perioada sarcinii. 

Ioana Marinescu, Fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, acolo unde a dezvăluit care sunt ingredientele cosmetice pe care trebuie să le evităm în perioada sarcinii.

Vezi și: Măștile de față, necesare în rutina de îngrijire. Ioana Marinescu: „E foarte important să înțelegi tenul.” De câte ori trebuie să le aplici / VIDEO

Ingredientele cosmetice pe care trebuie să le evităm în perioada sarcinii

Ioana Marinescu a mărturisit că este foarte important să evităm anumite ingrediente cosmetice în sarcină. printre acestea se numără retinoizii, uleiurile sintetice, ftalații, dar și BHA. 

„Sunt anumite ingrediente pe care ar trebui să le evităm în perioada sarcinii, pentru că pot să ajungă în microcirculație și în circulația fătului și clar noi vrem să-i fie copilului doar bine și să nu aducem nimic care ar putea să aducă un mic neajuns bebelușului. Fiecare mămică care rămâne însărcinată, face un search pe Google și află ce nu trebuie să facă și mi se pare absolut normal, deoarece este senzația de a proteja copilu, este instinctul matern. Se creează în noi atât de puternic sentimentul acesta de mamă, încât dorim să protejăm de orice, de când este o mică sămânță în noi, până când este ditamai copilul și om în toată firea. Retinoizii nu ar trebui folosiți în timpul sarcinii. Se știe că nici vitamina A ingerată nu ar trebui luată, pentru că retinoizii interni pot fi teratogeni, iar externi, evident, aduc neajunsuri fătului. 

Dacă, accidental, folosim o cremă cu retinoizi, nu se întâmplă nimic, dar da, este important să nu fie folosiți în perioada sarcinii. Din punctul meu de vedere, în momentul în care aflăm că suntem însărcinate, trebuie să ne facem o organizare a ritualului să vedem ce folosim și ce nu folosim. Este înțelept să îi oferim cea mai bună venire pe lume bebelușului nostru și clar să îi oferim șansa celei mai liniștite sănătăți posibile. Ftalații, de asemenea, ar trebui evitați. Sunt ingrediente care s-ar putea afla în anumite cosmetice. Anumite tipuri de acetone ar trebui și ele evitate. De asemenea, parfumurile chimice. Pe perioada sarcinii este bine să evităm și BHA, produsele sintetice, uleiurile sintetice. Este bine ca pe perioada sarcinii să faci o detoxifiere din toate punctele de vedere, atât alimentară, dar și a cremelor pe care le folosim, pentru că uleiurile sintetice, de exemplu, sunt niște derivați de petrol, care nu sunt indicate în perioada sarcinii. Aș merge pe ceva natural, cu mențiunea că și naturalul poate să fie periculos uneori. Uleiurile esențiale trebuie întotdeauna diluate. Nu este bine să le folosești în cantități mari nici măcar atunci când nu ești însărcinată. Uleiurile esențiale sunt fabuloase, dar în cantități foarte mici.”, a mărturisit Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Citește și: Principalele diferențe dintre cremele de zi și de noapte. Ioana Marinescu: „Ar trebui să știm asta și din tinerețe să gestionăm bine îmbătrânirea pielii” 

Vezi interviul integral mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   ingrediente  ioana marinescu  sarcina 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel