Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Unul dintre preparatele vedetă de pe masa de Paște este cu siguranță cozonacul, însă foarte mulți români nu știu că acest dulce atât de iubit care se găsește pe mese în pragul sărbătorilor are multiple beneficii pentru sănătate. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit că trei dintre ingredientele din cozonac fac minuni pentru organismul uman. Este vorba despre nuci, cacao și stafide.
„Cozonacul e o pâine dulce, tradițional românească, preparată cu nuci, cacao și stafide. Pâinea aia nu are neapărat beneficii, dar nucile, cacaua și stafidele au multe beneficii. Nucile sunt bogate în acizi grași, Omega 3, vitamina E și fitosteroli, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, contribuind, astfel, la sănătatea inimii și la reducerea riscului de boli cardiovasculare, doar că această proprietate antiinflamatorie ajută efectiv în tot corpul. De asemenea, nucile conțin minerale precum magneziu și seleniu, care sunt esențiale pentru funcționarea normală a celulelor și a sistemului nostru imunitar”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Te-ar putea interesa și: Atenţie la zahărul ascuns din pâine! Medicul Mihail Pautov a dezvăluit la ce să fii atent și cum să o alegi corect
De asemenea, consumul de cozonac poate fi benefic și pentru sănătatea creierului, potrivit medicului Mihail Pautov. Acesta a explicat că cacaua conține flavonoide, care au proprietăți neuroprotectoare și pot îmbunătăți funcția cognitivă. Funcția cognitivă se referă la felul în care gândim, simțim lucrurile și cum creierul procesează tot ce facem în fiecare zi. Astfel, îmbunătățirea acestei funcții poate aduce beneficii generale pentru întregul corp, contribuind la o stare de bine mai bună.
„Consumul de cozonac poate fi benefic și pentru sănătatea creierului și asta e extraordinar, deoarece cacaua conține flavonoide, care au proprietăți neuroprotectoare și pot îmbunătăți funcția cognitivă, care este practic felul în care gândim, simțim lucrurile, felul în care creierul procesează tot ce facem în fiecare zi și dacă îmbunătățim puțin această funcție, tot corpul începe să se simtă mai bine”, a declarat medicul Mihail Pautov.
Te-ar putea interesa și: Nu arunca pâinea uscată de la masa de Paște! Chef Joseph Hadad te învață ce să gătești cu pâinea veche
Te-ar putea interesa și: Planta minune care vindecă ficatul. Lidia Fecioru: „Pentru cei care au probleme mari”
Cu toate că are multiple beneficii pentru sănătate, medicul Mihail Pautov recomandă ca acesta să fie consumat cu moderație, limitând consumul la maxim o felie, preferabil după masă și nu între mese.
„Poftă bună la mâncat responsabil, maxim o felie de cozonac, de preferat după o masă și nu între mese”, a mai precizat medicul.
Te-ar putea interesa și: Jamila, rețetă de cozonac cu aluat opărit. Ingredientul secret care ajută ca rezultatul final să fie unul extrem de pufos
@doctor.mihail O felie de cozonac, alături de cafea sau un pahar de lapte, nu lipsește din meniul meu de astăzi.
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu a dezvăluit...