Ingredientul cel mai periculos pentru organism. Medicul Vlad Ciurea avertisment pentru români: „Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul!”
Data publicării:
Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este cel mai periculos ingredient pentru organism. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit alimentul care este foarte periculos pentru organism. Medicul susține că este mult mai dulce decât zahărul și ne poate distruge sănătatea într-un timp foarte scurt. 

Ingredientul cel mai periculos pentru organism

Medicul Vlad Ciurea susține că îndulcitorul este o adevărată bombă pentru organism. Acesta susține că este de 200 de ori mai dulce decât zahărul și se descompune în acid aspartic. 

„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Un exemplu este E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic.

Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici. Din păcate, educația alimentară este redusă la noi. Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, a declarat neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, pe rețelele sociale.

Vezi și: Ceaiul care are numeroase beneficii pentru creier. Medicul Vlad Ciurea: „Este dovedit că este minunat pentru creier”

Medicul Vlad Ciurea: „Organismul nostru știe exact ce are nevoie”

Medicul Vlad Ciurea a mărturisit că avem nevoie de cât mai multă odihnă și relaxare, pentru ca întregul organism să ia o pauză. 

„Ca să o putem lua de la capăt în fiecare luni dimineață, avem nevoie ca la final de săptămână să ne odihnim, să ne relaxăm, să dăm voie organismului în întregul său să ia o pauză.

Avem nevoie să vedem lucruri frumoase, să avem discuții plăcute, să fim cât mai liniștiți, fără stres, fără presiune. Organismul nostru știe exact ce are nevoie. Iar atunci când ne „cere” o pauză, când simțim că suntem obosiți, trebuie să răspundem solicitării. Pentru că altfel oboseala se acumulează și ajungem la epuizare. Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite. Iar dacă nu ținem cont de ele, iată un efect: nonperformanța”, a mai transmis Vlad Ciurea.

Citește și: Efectele miraculoase pe care le are rugăciunea „Tatăl nostru” asupra corpului uman. Prof. Vlad Ciurea: „Intră în funcție metabolismul ca o locomotivă”

Cât este de periculos să dormim cu telefonul lângă pat. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: "Este o greșeală totală"

Ce să nu mănânci înainte de culcare. Medicul Vlad Ciurea trage un semn de alarmă: „Nu mai ajunge sânge în creier”


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   ingredient  medic  sănătate  vlad ciurea 


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel