Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
În căutarea unui stil de viață mai sănătos, majoritatea oamenilor au inclus în meniul lor de bază salatele, care par a fi o alegere populară pentru conținutul lor bogat în nutrienți și pentru că sunt slab calorice. O combinație bogată de legume proaspete, fructe și, uneori, proteine, salatele oferă o bază excelentă pentru foarte multe mese, furnizând în același timp vitamine și minerale esențiale. Cu toate acestea, sub fațada lor aparent inocentă, salatele pot adăposti câteva ingrediente ascunse care amenință silueta, deși nu-ți dai seama, inițial
Lisa Richards, nutriționist, a dezvăluit care este singurul ingredient al salatei care ar putea cauza depunerea grăsimii abdominale. Este vorba despre avocado care, din păcate, este elementul secret al salatei care ar putea duce la o potențială grăsime abdominală, notează shefinds.
Avocado, deseori prezentat ca o forță nutritivă, a câștigat popularitate ca ingredient de bază în salate, datorită texturii cremoase și aromei bogate. Plin de grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă, avocado este privit ca un element satisfăcător și sățios pentru salate. Deși aceste grăsimi sunt în general considerate benefice pentru sănătatea generală, este esențial să fiți atenți la mărimea porțiilor, atunci când încorporați acest ingredient în preparate. Densitatea lor calorică poate contribui la un aport caloric excesiv, ceea ce poate duce la creșterea în greutate, în special în jurul zonei abdominale.
"Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, care sunt dense în nutrienți, dar și în calorii. Consumul unor cantități mari poate crește substanțial conținutul caloric global al salatei. În timp ce avocado oferă numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi grăsimile mononesaturate sănătoase pentru inimă și vitaminele, moderația este crucială pentru a evita un surplus caloric neintenționat", afirmă Richards.
Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să elimini avocado din planul tău de dietă pentru pierderea în greutate. Echilibrarea includerii de avocado cu alte ingrediente dense în nutrienți și menținerea unui control asupra porțiilor este crucială, pentru a profita de beneficiile pe care acest fruct le aduce pentru sănătate, fără a promova involuntar acumularea de grăsime pe burtă. Richards oferă și câteva sfaturi utile despre cum putem încorpora acest superaliment cremos într-o dietă echilibrată.
"Pentru a găsi un echilibru, luați în considerare utilizarea a aproximativ un sfert sau jumătate dintr-un avocado de mărime medie pentru salata dumneavoastră. Această porție oferă beneficiile nutriționale pe care el le are, fără a copleși conținutul caloric. Completați avocado cu un sortiment de legume pline de nutrienți, proteine slabe și un dressing ușor, pentru a crea o salată satisfăcătoare și sățioasă, care să vă susțină sănătatea și obiectivele de gestionare a greutății.", a mai spus specialista.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: avocado dietă grasimi sănătate
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...