Ingredientul secret care va face spanacul extrem de cremos. Chef Joseph Hadad: „Poate că nu v-ați gândit niciodată”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri care te vo ajuta să obții cea mai bună mâncare de spanac.

Spanacul are beneficii uimitoare pentru sănătate și fie că alegem să-l gătit proaspăt, ori congelat, variantă care este la îndemână tot timpul anului, acesta trebuie să facă parte din mesele noastre în mod constant. Totuși, dacă te-ai plictisit de varianta clasică și ți-ai dori un alt gust în farfurie, chef Joseph Hadad vine în ajutorul tău cu câteva sfaturi prețioase în acest sens. În primul rând, o categorie importantă de alimente care pot îmbogăți perfect gustul acestor frunze sunt brânzeturile.

„(...)Putem să îl îmbunătățim constant, să îi dăm noi valențe, unele chiar surpinzătoare. Dar să începem cu cele mai clasice, cum ar fi brânzeturile, pentru că spanacul se potrivește foarte bine cu ele și adesea sunt adăugate în compozițiile de piureuri ale acestor frunze. Spanacul blanșat sau sotat se amestecă cu smântână de gătit și se mai gătește puțin, pentru ca la final să adăugați parmezanul ras fin, care să se topească în compoziție, fiind ca un liant gustos. 

Puteți completa aromele cu zeamă de lămâie și nucșoară rasă sau cu fulgi de ardei iute și pulbere de usturoi uscat. O altă versiune de brânză care poate fi adăugată la spanacul sotat o reprezintă crema de brânză, ca o notă finală, după ce spanacul s-a gătit. Îi dă cremozitate și un gust delicat.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Unguentul natural care tratează arsurile solare, durerile articulare, varicele, dar și alte probleme. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l ai în casă

Laptele de cocos, ideal pentru spanac

Un alt ingredient care îi poate oferi o cremozitate perfectă acestui preparat este și laptele de cocos, spune Joseph Hadad, pe care-l putem adăuga în locul clasicei smântâni de gătit. În acest fel, nu vei obține doar un gust ușor diferit, dar și o garnitură exotică și delicioasă.

„Laptele de cocos este o altă adăugare interesantă la piureul de spanac. Înlocuiți smântâna lichidă sau laptele din prepararea soteului de spanac cu lapte/ smântână de cocos pentru o versiune exotică. De asemenea, dacă vreți să aveți un spanac picant, iuțeala poate fi frumos echilibrată de acest ingredient, pe care îl puteți adăuga și la varianta de mai sus cu pastă de curry.”, a mai scris acesta.

Te-ar putea interesa și: Testul simplu care îți arată că smântâna este falsă. Prof. Dan Vodnar: „Dacă apare colorația albastră, este falsificată. Nimeni nu trece acest ingredient pe etichetă”

„Poate că nu v-ați gândit niciodată”

Chiar dacă cel mai probabil nu ai luat niciodată asta în calcul, celebrul chef bucătar spune că ai putea să integrezi de minune aici și untul de arahide, pentru o textură diferită și un gust extrem de cremos.

„Un alt ingredient care să dea cremozitate spanacului, la care poate că nu v-ați gândit niciodată că s-ar potrivi, este untul de arahide. Adăugați la sotarea spanacului ceapă tocată și câteva roșii tocate, pe care apoi le „legați” cu câteva linguri de unt de arahide, pentru o aromă umami interesantă.

Și pentru „lovitura” de gust finală am lăsat trufele care, surprinzător, se potrivesc foarte bine cu spanacul. Fie că amestecați ulei de trufe cu smântâna de gătit, fie că presărați ulei de trufe după sotare sau că puneți un cub de unt cu trufe în tigaie când mâncarea este gata, toate vor da o aromă selectă spanacului, pe care o puteți foarte bine combina și cu brânza adăugată, fie ea cremă de brânză sau parmezan.”, mai spune el.

VEZI și: Ceai antigripal și de ardere a grăsimilor. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l bei zilnic: „Efectul va fi imediat”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel