Îngrijirea părului gras. De ce apare excesul de sebum și cum putem să-l combatem. Ioana Marinescu: „Este foarte important să ținem acest aspect sub control”
Data publicării:
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, unde a vorbit despre îngrijirea părului gras.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe despre îngrijirea părului gras și cum să combatem excesul de sebum. 

„În general, persoanele care au părul foarte gras și foarte unsuros, așa cum se spune în popor, trebuie să limiteze felul în care îl spală. În momentul în care spălăm în fiecare dimineață părul, o să-i stimulăm foarte tare secreția de sebum. La persoanele cu păr gras, ca și persoanele cu tenul foarte gras, este foarte important să ținem acest aspect sub control, dar să nu facem o obsesie din el pentru că, în momentul în care dăm foarte multe active care usucă, dezechilibrăm foarte tare și atunci tenul accentuează tendința de secreție de sebum. Este important să păstrăm un echilibru. Foarte bune rezultate se văd cu Reparatrice scalp, cel care funcționează pe scalp cu mâncărimi și disconfort. Are rezultate foarte bune și  în normalizarea secreției de sebum fără să o facă să fie extrem de agresivă. 

De asemenea, un șampon care reacționează foarte bine este șamponul cu ierburi sălbatice, care are un compus botanic extrem de activ, care ajută la normalizarea secreției de sebum de la nivelul scalpului. „, a spus Ioana Marinescu. 

Care sunt cele mai frecvente probleme ale scalpului

Ioana Marinescu a dezvăluit care sunt cele mai frecvente probleme de la nivelul scalpului. Specialista a mărturisit că mătreața este una dintre cele mai mari probleme și că este foarte important să ținem sub control apariția acesteia, mai ales pentru faptul că ne dă senzația de disconfort. 

„Cred că mătreața este una dintre cea mai întâlnită problemă a scalpului și este una dintre situațiile destul de neplăcute pentru că mătreața se vede și ne dă o stare de disconfort. În general, mătreața este apanajul adolescenței. În momentul în care avem tot felul de schimbări hormonale, cu siguranță începem să avem și niște coșulețe pe față și, cel mai probabil, mătreață în zona scalpului. Și atunci trebuie să încercăm să ținem sub control apariția acesteia și, mai mult decât atât, dacă ea a apărut, trebuie să încercăm să facem ceva să o eliminăm. 

Cum prevenim apariția vergeturilor și cum le putem trata. Ioana Marinescu: ”Dacă avem vergeturi foarte mari și vechi e puțin probabil ca ele să dispară”

Sunt tot felul de variante medicale, cosmetice, naturiste, care ajută sau care promit că vor face ceva în sensul acesta. Mătreața ar trebui controlată, în primul rând, din interior, iar ulterior, de la suprafață. Este foarte important să alegem șamponul care ne funcționează bine. La Plush Bio am formulat o gamă pentru păr și câteva produse dedicate scalpului, care au ingrediente botanice și ingrediente naturale în compoziție. Unul dintre șampoanele pe care le recomand este șamponul cu extract de mentă. Este un extract de mentă sălbatică, proaspătă, pe care îl obținem în laborator și care are calitatea de a inhiba senzația de disconfort și de uscăciune a scalpului și de mâncărime. Mătreața vine uneori cu o senzație de mâncărime la nivelul scalpului. ”, a mai spus Ioana Marinescu. 

Află mai multe în VIDEO-ul de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   ioana marinescu  par  scalp  sebum 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel