Îngrijirea tenului sensibil: Ce trebuie să știm pentru o piele sănătoasă
Data publicării:
Iulia Roșu, medic specialist Dermatovenerologie, a explicat ce trebuie să facem pentru a ne proteja tenul sensibil, dar și ce produse ar trebui să folosim în rutina de îngrijire. 

Tenul sensibil este definit printr-o reacție excesivă la produsele aplicate și la factorii de mediu. Se manifestă prin roșeață, senzație de arsură și furnicături, indicând o toleranță scăzută a pielii. În unele cazuri, această sensibilitate poate fi ereditară, iar pielea uscată sau predispusă la afecțiuni precum dermatita atopică sau rozaceea este mai vulnerabilă. Potrivit specialistei Iulia Roșu, orice tip de piele poate deveni sensibilizat prin utilizarea produselor agresive care depășesc capacitatea pielii de a le suporta. Conform acesteia, este indicat ca produsele aplicate să nu fie simțite atunci când acționează asupra pielii noastre. 

Deși tenul sensibil are nevoie de produse blânde, retinolul face excepție, conform medicului specialist Iulia Roșu. În faza inițială de introducere în rutină, acesta poate provoca uscăciune, roșeață și iritație, însă aceste reacții sunt normale și fac parte din procesul de adaptare a pielii. Retinolul rămâne unul dintre puținele produse acceptate chiar și atunci când pielea trece printr-o fază de disconfort, datorită beneficiilor pe termen lung.

Te-ar putea interesa și: Alimentele, adevărate medicamente pentru sănătatea noastră. Prof. Dr. Dan Vodnar a oferit o serie de sfaturi

Iulia Roșu a precizat că atunci când vine vorba de îngrijirea unui ten sensibil, minimalismul este esențial. O rutină simplă, compusă din doar trei produse: un cleanser delicat, un produs hidratant și unul cu protecție solară, este ideală pentru a menține pielea calmă și protejată. Prea multe produse sau formule agresive pot sensibiliza și mai mult tenul.

„Orice tip de piele se poate sensibiliza”

„Un ten sensibil înseamnă un ten hiperreactiv. Răspunde excesiv la ceea ce aplicăm pe el, la factori de mediu, adică se înrosește, are senzație de arsură, furnicături și faptul că nu tolerează produsele pe care noi le aplicăm pe ten. Poate fi genetic. Pielea uscată este mai dispusă la sensibilizare, la fel și pielea cu dermatită atopică sau cu rozacee. Orice tip de piele se poate sensibiliza dacă noi folosim produse mult prea dure față de ce poate suporta pielea noastră. Ideal este ca un produs pe care îl aplicăm pe față să nu îl simțim. Să nu simțim că lucrează.

Te-ar putea interesa și: Secretul longevității: Doctor Mihail a dezvăluit care este cel mai bun mod de a ne prelungi viața

Singurul produs la care acceptăm uscăciune, înroșire, iritație, este retinolul pentru că el așa lucrează în primă fază la introducerea în rutină. Atunci când vine vorba de pielea sensibilă și de tenul sensibil în special există o regulă foarte importantă și anume: sărăcie. Nu vrem să avem foarte multe produse de îngrijire, ne trebuie trei produse atunci când avem piele sensibilă. Un produs de curățare, unul de hidratare și un produs cu protecție solară”, a explicat Iulia Roșu, medic specialist Dermatovenerologie și Estetică Medicală, în emisiunea „Super Neatza cu Răzvan și Dani”.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate



Sursa foto: https://www.freepik.com/, @__natalisha__

Cinci zodii care vor obține câștiguri financiare în decembrie. Va fi o lună a prosperității

Adevăruri ascunse/ YouTube

Horoscop 30 septembrie - 6 octombrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o trădare profundă

Captură video: Pro TV. Sursa foto: Mihai Trăistariu/Instagram

Karmen Simionescu s-a dat de gol și a spus asta despre Mihai Trăistariu, în direct la TV: „Sper să nu vadă vreodată, dar aia e, îmi asum”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top trei zodii norocoase la moșteniri. Mihai Voropchievici: „Toamna va fi plină de abundență pentru ei”

Captură video: YouTube/Vocea României

Horia Brenciu a izbucnit în lacrimi la Vocea României. Vedeta nu s-a putut abține: „Când aud vocea ei, tresar. Brusc, toate amintirile se îngrămădesc în capul meu” / Video

Sursă foto: Facebook/Daiana Prodan

Daiana, atac dur la adresa lui Radu Vâlcan. Imaginile care nu s-au văzut la TV: „Se lua de mine! Mă atacau foarte mult. Nu au dat chestiile astea la televizor” 

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

„Ai hărțuit-o, lovit-o, ți-ai bătut joc de ea”. Zanni îl face praf pe Jador, după ce a declarat că Oana Ciocan are o nouă relație: „Stătea cu ochii vineți de lacrimi legată de pat în casă”

Captură video: YouTube/Vocea României

Oleg Spînu, finalist Românii au talent 2023, a întors toate scaunele la Vocea României. Irina Rimes: „Te vreau atât de mult, încât mi-am blocat doi colegi!” / Video

Captură video: YouTube/Emisiuni Prima TV

Marian Golea, horoscop chinezesc pentru luna octombrie. Zodia care ar putea să primească o sumă de bani

Captură video: YouTube/ Radu Tibulca. Sursă foto: Instagram/Karmen Simionescu

„Auuu, au”. Cătălin Botezatu, reacție neașteptată după ce Karmen Simionescu a spus în direct la TV că își dorește să se mărite cu el

Sursă foto: Freepick/ pikisuperstar

Cele patru zodii care vor avea doar noroc în octombrie. Va fi o lună cu reușite pe toate planurile

Captură video: YouTube/Vocea României

Jitaru Lavinia a făcut senzație pe scena de la Vocea României. Theo Rose s-a ridicat de pe scaun și și-a pus mâinile în cap / Video




pixel