Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
600 gr făină, 200 ml lapte călduț , 50 gr miere de albine, 50 gr unt, 2 ouă, 7 gr drojdie uscată, vanilie
Pentru umplutură:
1 gălbenuș, 2 linguri lapte, 100 gr ciocolată
Pentru uns:
1 galbenuș, 2 linguri lapte, 100 ml sirop (apă și zahăr)100 gr zahăr colorat
MOD DE PREPARARE: Punem într-un vas făina și drojdia. Adăugăm ouăle bătute ușor și laptele călduț în care am dizolvat mierea. Adăugăm vanilia și începem să frământăm. Turnăm untul topit și frământăm până obținem un aluat omogen ce nu se mai lipește de mâini. Lăsăm la dospit până își dublează volumul. Răsturnăm aluatul pe masa unsă cu puțin ulei. Dacă cumva aluatul este prea moale mai adăugăm puțină făină și frământăm până ajungem la consistența optimă. Întindem o foaie dreptunghiulară de aluat. Ungem cu galbenuș de ou bătut cu lapte. Radem deasupra ciocolată. Începem să rulăm din ambele laturi astfel încât cele două rulouri să se întâlnească la mijlocul foii de aluat. Tăiem la distanță de două degete rulourile. Întoarcem fiecare bucată din rulou și tragem în partea de jos de alut pentru a-i da forma de inimă. Așezăm inimioarele obținute în forma tapetată cu hartie de copt. Ungem cu galbenuș de ou bătut cu lapte. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade circa 40 minute. Ungem cu sirop preparat din apă cu zahăr și presărăm imediat zahărul colorat.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert inimioare dulci