Întâlnire cu Arta: România dansează profesionist. George Pleșca și Alexandra Vieru, totul despre Academia de Dans și Performance
Data actualizării:
Data publicării:
Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe Spectacola și DC News.

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

Georgiana Ioniță, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 


Săptămâna aceasta, George Pleșca, coregraf, dansator și performer, și Alexandra Vieru, regizoare, performer și profesoară de teatru, vin în platoul Spectacola și DC News, pentru a vorbi despre Academia de Dans și performance, programul care aduce în România giganții de pe Brodway, pentru a-i învăța pe dansatorii români. 

Vorbim astăzi despre arta dansului, și nu oricum, vorbim despre Academia de Dans și Performance (program intensiv de formare dedicat tinerilor dansatori și performeri), un program susținut de Centrul Național al Dansului București, o instituție  pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România, o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. 

George Pleșca

 Cu licență și masterat în Coregrafie la UNATC, afiliat, de-a lungul timpului, la Linotip, Tangent, Tangaj, cu peste 10 creații individuale de dans, actorie și performance în film și pe scenă, George Pleșca mărturisește c-ar vrea să-și dedice următorii ani căutărilor profesionale în culturi și medii cât mai diverse și consideră Academia un ultim fundament de învățare în dezvoltarea lui. George face parte de câțiva ani din compania de dans Contemporary Creative Dreamers, îl pasionează filmul, poezia și filosofia, și nu-i străin nici de practica profesională de Capoeira, Arte marțiale mixte, Dans sportiv și Street Dance.


Alexandra Vieru

Și-a petrecut gimnaziul la secția coregrafie, iar liceul la secție actorie a Colegiului Național de Artă Octav Băncilă Iași, pentru ca mai apoi să-și dea licența în actorie și dizertația în regie în același oraș. Încă din 2013 coordonează și inițiază activități teatrale și pedagogice. A regizat Geniul Crimei (după George F. Walker) la Teatrul Ion D. Sîrbu din Petroșani și Strigoii (de Ibsen) la Teatrul din Stejari-Iași, și a fost asistenta de regie a lui Radu Afrim pentru Orașul cu fete sărace. Alexandra face performance, a participat în ultimii zece ani la rezidențe artistice tip atelier cu Andreea Novac, Daniel Dragomir și Florin Fieroiu și a ales Academia ca loc al întâlnirii.

 

Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 18 martie, de la ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro    și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201     

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania          

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/      

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola     

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en      

Site: https://www.spectacola.ro/       

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola      

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Neconformiste
Tagurile articolului:   academia de dans si performance  alexandra vieru  george pleca 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO
pixel