Întâlnire cu Arta: România dansează profesionist. George Pleșca și Alexandra Vieru, totul despre Academia de Dans și Performance
Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe Spectacola și DC News.

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

Georgiana Ioniță, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 


Săptămâna aceasta, George Pleșca, coregraf, dansator și performer, și Alexandra Vieru, regizoare, performer și profesoară de teatru, vin în platoul Spectacola și DC News, pentru a vorbi despre Academia de Dans și performance, programul care aduce în România giganții de pe Brodway, pentru a-i învăța pe dansatorii români. 

Vorbim astăzi despre arta dansului, și nu oricum, vorbim despre Academia de Dans și Performance (program intensiv de formare dedicat tinerilor dansatori și performeri), un program susținut de Centrul Național al Dansului București, o instituție  pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România, o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. 

George Pleșca

 Cu licență și masterat în Coregrafie la UNATC, afiliat, de-a lungul timpului, la Linotip, Tangent, Tangaj, cu peste 10 creații individuale de dans, actorie și performance în film și pe scenă, George Pleșca mărturisește c-ar vrea să-și dedice următorii ani căutărilor profesionale în culturi și medii cât mai diverse și consideră Academia un ultim fundament de învățare în dezvoltarea lui. George face parte de câțiva ani din compania de dans Contemporary Creative Dreamers, îl pasionează filmul, poezia și filosofia, și nu-i străin nici de practica profesională de Capoeira, Arte marțiale mixte, Dans sportiv și Street Dance.


Alexandra Vieru

Și-a petrecut gimnaziul la secția coregrafie, iar liceul la secție actorie a Colegiului Național de Artă Octav Băncilă Iași, pentru ca mai apoi să-și dea licența în actorie și dizertația în regie în același oraș. Încă din 2013 coordonează și inițiază activități teatrale și pedagogice. A regizat Geniul Crimei (după George F. Walker) la Teatrul Ion D. Sîrbu din Petroșani și Strigoii (de Ibsen) la Teatrul din Stejari-Iași, și a fost asistenta de regie a lui Radu Afrim pentru Orașul cu fete sărace. Alexandra face performance, a participat în ultimii zece ani la rezidențe artistice tip atelier cu Andreea Novac, Daniel Dragomir și Florin Fieroiu și a ales Academia ca loc al întâlnirii.

 

Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 18 martie, de la ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro    și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201     

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania          

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/      

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola     

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en      

Site: https://www.spectacola.ro/       

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola      

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Georgiana Ioniţă | Dată: 17 Martie 2023, 16:47

Camelia Pătrășcanu

Horoscop karmic, cu Camelia Pătrășcanu. Zodia care are parte de relații tensionate: „Pot apărea reproșuri”

Octavian Strunilă, Smiley, Matei Dima, Vladimir Draghia/foto Instagram/ captură video YouTube

Octavian Strunilă, topul celor mai netalentați actori din România: „Matei Dima, Drăghia și Smiley. Am și argumente”

Silviu Purcărete, captură video Youtube

Reacții în lumea teatrului, dupa retragerea lui Silviu Purcărete de la Premiile Uniter. Lia Bugnar: „Nu are ce să caute pe aceeași listă cu voi”

Războinicii, captură foto Survivor

Eliminare neașteptată la Survivor România. Cine a părăsit competiția: „Mi-am dat seama că nu sunt atât de tare”

Cătălin Scărlătescu, captură video Instagram

Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

Anamaria Prodan, Carmen Harra/ foto Instagram/ captură video YouTube

Carmen Harra, prognostic despre relația Anamariei Prodan cu iubitul misterios: „Mama ei a îndreptat-o spre cineva”

Foto Freepik

Condimentul care combate răceala, previne căderea părului și hidratează pielea

Mădălina Crețan, captură video Youtube

Nosfe și-a prezis moartea? Soția artistului, șocată de ce a găsit în telefonul său: „E imposibil să nu mă șocheze. Nu am mai vorbit asta niciodată cu el”

Sursa foto: Nicoleta Luciu, Facebook

Nicoleta Luciu, desființată de fani, după ultima ei apariție: „Arată jalnic. Refuz să cred că este ea”

Camelia Pătrășcanu, captură video YouTube

Camelia Pătrășcanu, Horoscop - Lună Nouă în zodia Berbec: Zodia care se îndrăgostește

Sanda Ionescu, foto Facebook

Astrolog Sanda Ionescu, previziuni despre intrarea lui Pluton în Vărsător: „Schimbări masive ce vor influența sute de generații”

Carmen Harra, captură video Youtube

Carmen Harra, previziuni despre un mare război și soarta sistemului bancar: „Intrăm într-un an karmic, când lucrurile trebuie să se balanseze”

Decembrie de Poveste la Opera Comică pentru Copii

În luna decembrie, Opera Comică pentru Copii își...

Povestea de Crăciun începe la Opera Comică pentru Copii

Pe 25 noiembrie, la ora 15:00, se deschid porțile...

Gluma spre final de zi: Stand-up comedy în viața de zi cu zi

Cea mai tare glumă despre viața de zi cu zi