Patru zile de film, dans și întâlniri cu artiști: începe Bucharest International Dance Film Festival #9
Data publicării:
Bucharest International Dance Film Festival ediția a 9-a.

„Prin selecția de filme și experiențe din program, ceea ce vrea să spună BIDFF anul acesta este să ascultăm înainte să emitem o opinie, să facem un efort de a privi lumea și din perspectiva celuilalt și, oricât de mult ne-ar plăcea să emitem judecăți radicale, ele trebuie mereu gândite într-o rețea în care dincolo de cuvinte și informații se află oameni.” Simona Deaconescu, coregraf și directorul artistic al Bucharest International Dance Film Festival, invită astfel publicul să ia parte la cea de-a 9 ediție a evenimentului care începe astăzi, joi, 7 septembrie. Până duminică, în program sunt incluse filme, scurtmetraje și spectacole realizate de artiști din toată lumea. „Am pus în ediția asta mult din dorința noastră de a cunoaște lumea dincolo de perspectiva vestică, de a vedea universuri culturale din Congo, Mexic, Haiti, de a înțelege cum sunt filtrate aceste informații prin corp”.

Invitatele speciale ale festivalului sunt artistele Flor Firvida Martin (coregrafă, Argentina), Heike Selzer (regizoare, Germania), Sarah Vanhee (artist, perfomer, Belgia) și Ioana Vreme Moser (artist transmedia, România / Germania), care vor susține masterclass-uri și performance-uri la București, dar și portughezii Luis Malaquias & Bruno Duarte care aduc spectacolul Amebas Traidoras și vor susține și un atelier de dans.  

 

Bucharest International Dance Film Festival ediția a 9-a este un proiect cultural co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

 

BIDFF #9 este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.

În centrul festivalului se află o selecție de lungmetraje în care dansul, corpul sau mișcarea joacă roluri principale: Omen (Belgia / Congo), lungmetrajul de debut al rapper-ului și regizorului Baloji, Smoke Sauna Sisterhood (r: Anna Hints, Estonia, 2022), Kite Zo A (Leave the Bones) (r. Kaveh Nabatian, Canada/Haiti, 2022) și Theater Camp (r. Molly Gordon, Nick Lieberman, SUA, 2023). În program sunt incluse și filme care redau spectacole de dans contemporan inovatoare: Silver Veiled (de Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi) și Political Mother: The Final Cut (de Hofesh Shechter). 

 

Spectatorii vor urmări și patru calupuri de scurtmetraje de dans, aflate în competiție - Hidden Senses / Inner Voices / Critical Gestures / Blurred Moves – dar sunt invitați și la cinci experiențe VR imersive.

 

Gazdele și partenerii BIDFF #9 sunt Cinema Elvire Popesco, Grădina cu Filme - Cinema & More, Centrul Național al Dansului București, /SAC @ MALMAISON, LINOTIP - Centru Independent Coregrafic și Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice "Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen".

 

Toate detaliile și programul complet al festivalului se găsesc pe bidff.ro, dar și pe paginile de Facebook și Instagram ale evenimentului.

 

„Bucharest International Dance Film Festival, Ediția a IX-a” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național - AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

*„Bucharest International Dance Film Festival, ediția a IX-a” este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

 

 
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Neconformiste
Tagurile articolului: bucharest international dance film festival  dans  festival  film 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Daniela Simulescu, la Pastila de Frumusețe

Daniela Simulescu, previziuni astrale pentru anul 2024. Ce le așteaptă pe zodii în noul an/ EXCLUSIV

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Băutura minune care calmează tusea. Lidia Fecioru: „Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari”

Sursa foto: Instagram

După ce Vlad Gherman a anunțat data nunții, Cristina Ciobănașu dă și ea vestea cea mare: „Au existat discuții, dorință există de ambele părți”

Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Echipe America Express, proba pentru ultima șansă/ captură video Youtube

Ce echipă a fost eliminată de la America Express și nu a primit bilet către Argentina: „Una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am trăit”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Secretul prin care Dan Bittman a slăbit 7 kilograme fără să facă niciun efort „Mănânc cu pâine, mănânc de toate”

Sursa foto: Ilinca Vandici, Instagram

Terapia care a ajutat-o pe Ilinca Vandici după divorțul de Andrei Neacșu: "Am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec"

Sursa foto: Vlad Ciurea și Rona Hartner, captură YouTube, colj foto Spectacola

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”Horoscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...