Jamila, rețetă de cozonac cu aluat opărit. Ingredientul secret care ajută ca rezultatul final să fie unul extrem de pufos
Data actualizării:
Data publicării:
Jamila a dezvăluit o rețetă delicioasă de cozonac.

Dacă nu ai apucat să prepari cozonacii pentru masa de sărbătoare, atunci avem o rețetă excelentă pe care trebuie să o încerci. Este preparată chiar de cunoscutul food blogger Jamila, iar rezultatul final este unul cât se poate de apetisant. Mai mult, aceasta dezvăluie și câteva trucuri pe care trebuie să le știi pentru a obține un desert extrem de pufos, iar mai jos vei afla pas cu pas ce trebuie să faci. 

 

Pentru aluat:
1 kg făină
300 g zahăr
400 ml lapte
8 gălbenușuri
50 g drojdie proaspătă
o lingură vanilie
50 de g de unt
100 g smântână
50 ml ulei
coaja de la o lămâie
o lingură esență lămâie
puțină sare

Pentru aluatul opărit:
200 ml lapte
100 g de făină

Pentru umplutură:
8 albușuri
300 de g de nucă măcinată
200 g zahăr
50 g cacao
stafide

Citește și: Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă. Detaliile neștiute dezvăluite de părintele Pimen Vlad: „În fiecare an să trăim o minune acolo”

Mod de preparare:

„Pentru început, trebuie să opărim 100 de grame de făină, pe care o voi pune într-un bol mai mare, cu laptele pe care îl fierb. Apoi îi torn peste făină și amestec bine cu o lingură. Când aluatul e căzut, adăugăm înăuntru drojdia, pe care o sfărâmăm cu degetele, puțin zahăr, apoi voi pune puțin lapte călduț și voi amesteca. Vom lăsa această maia să crească cât să-și dubleze volumul.”, a dezvăluit Jamila.

Cum se prepară aluatul

Apoi, după ce aluatul opărit de mai sus a crescut, Jamila începe prepararea propriu-zisă a aluatului principal. Aici aceasta dezvăluie și un truc extrem de important, astfel încât cozonacul să se mențină pufos pe mai multe zile. 

„Vom începe cu maiaua, care a crescut foarte bine, după care voi adăuga făină, gălbenușurile, zahărul, coaja și esența de lămâie, pasta de vanilie și voi adăuga și puțină smântână, lucru care ajută ca cozonacul să fie pufos mai multe zile. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Încep să frământ, iar între timp pun și laptele puțin câte puțin.

Apoi, adaug puțin câte puțin din unt și ulei, frământând continuu. La final, aluatul îl pun într-un bol, pe care îl acopăr și îl las să crească aproximativ o oră- o oră și jumătate.”, mai spune aceasta. 

VEZI și: Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paște și care e povestea lor. Rețeta mănăstireacă de colorare în coji de ceapă pe care trebuie să o încerci

Cum prepari crema și la câte grade se coace cozonacul

Pentru cremă, trebuie să adaugi albușurile, care se bat spumă cu zahărul. După, se adaugă nuca și cacao. După plac, se pot adăuga și diferite esențe. 

Aluatul se împarte în patru bucăți egale, iar fiecare cozonac conține două, întrucât va fi unul împletit. Se întinde fiecare bucată pe blatul de lucru, se pun câteva linguri din crema obținută, rahat și stafide, după care se rulează. Se repetă același proces și cu cealaltă parte, după care cele două se împletesc. Cozonacii se ung la final cu ou și se bagă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru aproximativ o oră. 

VEZI și: Iulia Pârlea, rețetă de salată de boeuf atipică. Modul inedit de preparare al prezentatoarei: „Nu e o rețetă chiar tradițională”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel