Jamila, rețetă de cozonac cu aluat opărit. Ingredientul secret care ajută ca rezultatul final să fie unul extrem de pufos
Data actualizării:
Data publicării:
Jamila a dezvăluit o rețetă delicioasă de cozonac.

Dacă nu ai apucat să prepari cozonacii pentru masa de sărbătoare, atunci avem o rețetă excelentă pe care trebuie să o încerci. Este preparată chiar de cunoscutul food blogger Jamila, iar rezultatul final este unul cât se poate de apetisant. Mai mult, aceasta dezvăluie și câteva trucuri pe care trebuie să le știi pentru a obține un desert extrem de pufos, iar mai jos vei afla pas cu pas ce trebuie să faci. 

 

Pentru aluat:
1 kg făină
300 g zahăr
400 ml lapte
8 gălbenușuri
50 g drojdie proaspătă
o lingură vanilie
50 de g de unt
100 g smântână
50 ml ulei
coaja de la o lămâie
o lingură esență lămâie
puțină sare

Pentru aluatul opărit:
200 ml lapte
100 g de făină

Pentru umplutură:
8 albușuri
300 de g de nucă măcinată
200 g zahăr
50 g cacao
stafide

Citește și: Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă. Detaliile neștiute dezvăluite de părintele Pimen Vlad: „În fiecare an să trăim o minune acolo”

Mod de preparare:

„Pentru început, trebuie să opărim 100 de grame de făină, pe care o voi pune într-un bol mai mare, cu laptele pe care îl fierb. Apoi îi torn peste făină și amestec bine cu o lingură. Când aluatul e căzut, adăugăm înăuntru drojdia, pe care o sfărâmăm cu degetele, puțin zahăr, apoi voi pune puțin lapte călduț și voi amesteca. Vom lăsa această maia să crească cât să-și dubleze volumul.”, a dezvăluit Jamila.

Cum se prepară aluatul

Apoi, după ce aluatul opărit de mai sus a crescut, Jamila începe prepararea propriu-zisă a aluatului principal. Aici aceasta dezvăluie și un truc extrem de important, astfel încât cozonacul să se mențină pufos pe mai multe zile. 

„Vom începe cu maiaua, care a crescut foarte bine, după care voi adăuga făină, gălbenușurile, zahărul, coaja și esența de lămâie, pasta de vanilie și voi adăuga și puțină smântână, lucru care ajută ca cozonacul să fie pufos mai multe zile. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Încep să frământ, iar între timp pun și laptele puțin câte puțin.

Apoi, adaug puțin câte puțin din unt și ulei, frământând continuu. La final, aluatul îl pun într-un bol, pe care îl acopăr și îl las să crească aproximativ o oră- o oră și jumătate.”, mai spune aceasta. 

VEZI și: Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paște și care e povestea lor. Rețeta mănăstireacă de colorare în coji de ceapă pe care trebuie să o încerci

Cum prepari crema și la câte grade se coace cozonacul

Pentru cremă, trebuie să adaugi albușurile, care se bat spumă cu zahărul. După, se adaugă nuca și cacao. După plac, se pot adăuga și diferite esențe. 

Aluatul se împarte în patru bucăți egale, iar fiecare cozonac conține două, întrucât va fi unul împletit. Se întinde fiecare bucată pe blatul de lucru, se pun câteva linguri din crema obținută, rahat și stafide, după care se rulează. Se repetă același proces și cu cealaltă parte, după care cele două se împletesc. Cozonacii se ung la final cu ou și se bagă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru aproximativ o oră. 

VEZI și: Iulia Pârlea, rețetă de salată de boeuf atipică. Modul inedit de preparare al prezentatoarei: „Nu e o rețetă chiar tradițională”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: Pro TV

Se încing spiritele la Survivor All Stars. Zanni tună și fulgeră la adresa lui TJ Miles

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, făcut praf de Zanni, la Survivor All Stars, după ce l-a bărfit cu TJ Miles: „Sunt acrit de faptul că e încă aici”

Captură video: YouTube/Micutzu Stand-up Official

Denise Rifai a dezvăluit care a fost primul ei salariu. Prezentatoare TV a uimit pe toată lumea: „Și-a luat diamante din primul job?”

Captură video: Pro TV

Ce meserii a avut Zanni înainte de Survivor All Stars: „Alte joburi nu mergeau, nu mă primeau”




pixel