Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
Joseph Hadad postează pe blogul său culinar cele mai delicioase rețete, dar și simplu de făcut, astfel încât să-și inspire cât mai mult urmăritorii. De data aceasta, celebrul bucătar chef a ales să-și „îndulcească” cititorii și să le ofere o rețetă delicioase de gauffre făcute în casă, care pot fi servite atât la micul dejun, cât și ca un brunch.
„În toate hypermarketurile și magazinele online se găsesc cu ușurințe aparate de făcut gauffre. Iar mai departe, ține doar de iscusința bucătarului cât de bun va fi rezultatul din farfurie. Și pentru că eu țin la iscusința voastră, vreau să vă dau câteva tips-uri pentru a obține cele mai bune rezultate.
La bază, pentru gauffre nu este decât un aluat de clătite americane pus într-o formă specială. Dar chiar și așa, câteva reguli e bine să știți.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.
Mai mult, celebrul chef bucătar a dat și câteva trucuri prin care putem obține niște gauffre pufoase și moi. Pe lângă ingedientele de bază, acesta recomandă să mai adăugăm și diferite arome, pentru un plus de savoare.
„În primul rând, nu lăsați aluatul să stea după ce l-ați preparat. Nu prea merge să fie făcut de cu seară. În compoziția lui este și praf de copt sau bicarbonat de sodiu, care se activează imediat ce intră în contact cu ingredientele lichide, eliberând bulele de aer care fac aluatul pufos. Dacă îl lăsați prea mult să stea, atunci acestea se vor pierde și rezultatul va consta în gauffre nepufoase. În plus, puteți bate albușurile separat și apoi să le amestecați cu restul ingredientelor, pentru un rezultat și mai pufos.
Apoi, pentru a face gauffrele și mai gustoase, nu strică să adăugați în ele și alte ingrediente decât clasicele făină, lapte, ouă și praf de copt, sare și zahăr. Puteți pune vanilie, scorțișoară, piure de dovleac și condimente potrivite (nucșoară, cardamom, anason stelat), că tot este sezonul lui, sau fructe de pădure proaspete, ori cacao sau fulgi de ciocolată.”, a continuat acesta.
„Un alt pont important este pregătirea prealabilă a ingredientelor. Unele rețete cer folosirea de unt topit în compoziție, iar dacă acesta intră în contact cu laptele și ouăle reci, se solidifică, formând mici cocoloașe de grăsime. În plus, ingredientele la temperatura camerei se bat mai bine și se mixează mai ușor între ele. Deci scoateți din timp din frigider laptele și ouăle.”, a mai spus bucătarul.
Nu în ultimul rând, Joseph Hadad dezvăluie cum putem obține gauffre crocante la exterior, dar pufoase la interior. Servite calde, acestea vor fi unul dintre cele mai delicioase deserturi pe care le-ați savurat vreodată.
„Odată ce este gata de pus în formă aluatul, nu săriți peste partea de ungere a formei cu o grăsime care să ajute la coacerea și desprinderea gauffrelor. Iar pentru un rezultat crocant la suprafață și pufos în interior, este important să lăsați să se încingă bine forma. Cel puțin 10 minute, în ciuda beculețului care indică încălzirea. Și, la fel de bine este să lăsați mașina să se reîncingă între tranșele de gauffre, pentru că odată ce puneți aluatul rece, acesta va scădea temperatura formei.
Și nu în ultimul rând, nu lăsați gauffrele să se răcească. Dacă aveți o singură mașină și mai multe guri de hrănit, preîncălziți cuptorul și închideți-l, punând apoi în cuptor gauffrele pe măsură ce le coaceți, pentru a le menține calde până la masă.”, a conchis Joseph Hadad.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: gauffre joseph hadad rețetă