Joseph Hadad, rețetă delicioasă de gauffre: „Faceți asta pentru un rezultat și mai pufos”. Modul de preparare inedit al celebrului bucătar
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit o rețetă delicioasă de gauffre.

Joseph Hadad postează pe blogul său culinar cele mai delicioase rețete, dar și simplu de făcut, astfel încât să-și inspire cât mai mult urmăritorii. De data aceasta, celebrul bucătar chef a ales să-și „îndulcească” cititorii și să le ofere o rețetă delicioase de gauffre făcute în casă, care pot fi servite atât la micul dejun, cât și ca un brunch. 

„În toate hypermarketurile și magazinele online se găsesc cu ușurințe aparate de făcut gauffre. Iar mai departe, ține doar de iscusința bucătarului cât de bun va fi rezultatul din farfurie. Și pentru că eu țin la iscusința voastră, vreau să vă dau câteva tips-uri pentru a obține cele mai bune rezultate.

La bază, pentru gauffre nu este decât un aluat de clătite americane pus într-o formă specială. Dar chiar și așa, câteva reguli e bine să știți.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

Ce poți găti cu peștele din conservă. Chef Joseph Hadad: „Pentru chifteluțe se poate folosi unul ieftin”

„Nu lăsați aluatul să stea după ce l-ați preparat”

Mai mult, celebrul chef bucătar a dat și câteva trucuri prin care putem obține niște gauffre pufoase și moi. Pe lângă ingedientele de bază, acesta recomandă să mai adăugăm și diferite arome, pentru un plus de savoare. 

„În primul rând, nu lăsați aluatul să stea după ce l-ați preparat. Nu prea merge să fie făcut de cu seară. În compoziția lui este și praf de copt sau bicarbonat de sodiu, care se activează imediat ce intră în contact cu ingredientele lichide, eliberând bulele de aer care fac aluatul pufos. Dacă îl lăsați prea mult să stea, atunci acestea se vor pierde și rezultatul va consta în gauffre nepufoase. În plus, puteți bate albușurile separat și apoi să le amestecați cu restul ingredientelor, pentru un rezultat și mai pufos.

Apoi, pentru a face gauffrele și mai gustoase, nu strică să adăugați în ele și alte ingrediente decât clasicele făină, lapte, ouă și praf de copt, sare și zahăr. Puteți pune vanilie, scorțișoară, piure de dovleac și condimente potrivite (nucșoară, cardamom, anason stelat), că tot este sezonul lui, sau fructe de pădure proaspete, ori cacao sau fulgi de ciocolată.”, a continuat acesta. 

Cum putem găti cartoful dulce. Chef Joseph Hadad: „E un super-aliment. Mai sănătos decât cartoful obișnuit”

„Ingredientele la temperatura camerei se bat mai bine”

„Un alt pont important este pregătirea prealabilă a ingredientelor. Unele rețete cer folosirea de unt topit în compoziție, iar dacă acesta intră în contact cu laptele și ouăle reci, se solidifică, formând mici cocoloașe de grăsime. În plus, ingredientele la temperatura camerei se bat mai bine și se mixează mai ușor între ele. Deci scoateți din timp din frigider laptele și ouăle.”, a mai spus bucătarul.

Cele mai bune metode de a găti peștele. Joseph Hadad: „Acesta poate înlocui cu ușurință codul din rețete”

 

Nu în ultimul rând, Joseph Hadad dezvăluie cum putem obține gauffre crocante la exterior, dar pufoase la interior. Servite calde, acestea vor fi unul dintre cele mai delicioase deserturi pe care le-ați savurat vreodată.

„Odată ce este gata de pus în formă aluatul, nu săriți peste partea de ungere a formei cu o grăsime care să ajute la coacerea și desprinderea gauffrelor. Iar pentru un rezultat crocant la suprafață și pufos în interior, este important să lăsați să se încingă bine forma. Cel puțin 10 minute, în ciuda beculețului care indică încălzirea. Și, la fel de bine este să lăsați mașina să se reîncingă între tranșele de gauffre, pentru că odată ce puneți aluatul rece, acesta va scădea temperatura formei.

Și nu în ultimul rând, nu lăsați gauffrele să se răcească. Dacă aveți o singură mașină și mai multe guri de hrănit, preîncălziți cuptorul și închideți-l, punând apoi în cuptor gauffrele pe măsură ce le coaceți, pentru a le menține calde până la masă.”, a conchis Joseph Hadad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: gauffre  joseph hadad  rețetă 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel