La ce obiceiuri trebuie să renunți pentru a preveni apariția ridurilor. Nu te-ai fi gândit la asta
Data publicării:
Ridurile fac parte din procesul de îmbătrânire a pielii. Uneori, unele obiceiuri nepotrivire pot favoriza, chiar accelera apariția lor.

Iată trei lucruri pe care ar trebui să nu le mai faci  pentru a preveni apariția ridurilor:

1. Dormi pe o parte


Dormitul pe o parte este atât de confortabil. Dar, aparent, poate provoca riduri majore corpului. În timp ce dormi pe o parte, pielea creează mici pliuri, care pot duce în cele din urmă la apariția timpurie a ridurilor.

Potrivit unui sondaj realizat de Serviciul de evaluare și consiliere în domeniul somnului din Marea Britanie, 41% din 1.000 de participanți au declarat că au dormit pe o parte. Mulți experți au descoperit că dormitul pe o parte poate, de fapt, să producă mai multe riduri, în special ridurile cunoscute sub numele de "linii de somn".

Dermatologul Kachiu Lee spune: "Aceste linii apar adesea în paralel de-a lungul tâmplelor, în jurul ochilor, în zona laterală a obrajilor și în jurul gurii. Persoanele care dorm de ani de zile pe aceeași parte au adesea vizibil mai multe "linii de somn" pe partea pe care dorm."

Așadar, dormitul pe spate este cea mai bună poziție pentru a vă păstra pielea netedă, fără riduri. 

 

2. Privitul în telefon

Privitul la un ecran pentru perioade lungi de timp determină ochii să se încordeze, ceea ce te va face să strângi din ochi și, în cele din urmă, va duce la apariția unor riduri destul de adânci în jurul ochilor.

Și, potrivit expertului în îngrijirea pielii Elizabeth Rimmer, privitul în jos la telefon dă un mic impuls gravitației, făcând pielea să se lase mult mai repede decât de obicei. Soluția? Poate renunțați puțin la social media; probabil că v-ar face bine. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că lumina albastră pe care o emite un telefon, cunoscută și sub numele de lumină HEV, poate duce, de asemenea, la riduri și îmbătrânire prematură. 

 

3. Băutură cu paiul

Este foarte logic când te gândești la asta. Imaginează-ți acei fumători de lungă durată care au o mulțime de riduri în jurul gurii când îmbătrânesc. Mișcarea de încrețire pe care o faci pentru a bea dintr-un pai este foarte asemănătoare cu mișcarea de fumat, ceea ce îi lasă pe băutorii de paie cu niște riduri foarte asemănătoare, potrivit yourtango.com

Dermatologul Rebecca Baxt spune: "Da, băutul repetat cu paiul îi face pe oameni să strângă buzele și poate crea riduri din cauza mișcării musculare repetitive. La fel cum încruntarea frunții provoacă riduri pe partea superioară a feței".


Și dermatologul Heather Woolery-Llyod este de acord, adăugând: "În general, băutul cu paiul nu ar trebui să provoace riduri. Cu toate acestea, orice mișcare repetitivă poate crește riscul apariției ridurilor".

 

 

 

 


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: obiceiuri  riduri 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel