Labioplastia, cea mai cerută procedură estetică în România. Ce trebuie să știi despre această operație: „Balanța trebuie să fie foarte echilibrată între cele două părți”/ EXCLUSIV
Data publicării:
Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre labioplatie, una dintre cele mai cerute proceduri estetice din România. 

Labioplastia este o procedură chirurgicală care capătă din ce în ce mai multă popularitate în România. Este o operație care rezolvă o problemă intimă a femeilor: dimensiunea prea mare a labiilor sau asimetriile acestora. Scopul este de a reduce dimensiunea labiilor mici sau/și mari și de a le face să fie simetrice.

Labioplastia, cea mai cerută procedură estetică în România

Dacă până nu demult, mărirea sânilor, a buzelor sau chiar a feselor, erau subiecte tabu, mai nou, labioplastia este noua „vedetă” a chirurgiei estetice, despre care puține doamne vorbesc. Potrivit medicului, motivele pentru care pacientele recurg la această intervenție sunt diverse. Plecând de la faptul că, uneori, forma acestora poate aduce un disconfort, unele doamne aleg să facă această procedură și pentru a se simți mai bine în pielea lor, nefiind mulțumite de forma dată de natură.

Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a fost invitata Georgianei Ioniță, într-o nouă ediție a emisiunii „Pastila de frumusețe”, acolo unde a mărturisit că labioplastia este cea mai cerută nouă intervenție estetică pe care o realizează în România, urmată de femei la diferite vârste.

”Această operație trebuie să se potrivească fiecărei paciente în parte, pentru că anatomia este atât de diversă și nicio pacientă nu seamănă cu o altă pacientă. Acest lucru îl explic foarte clar în cadrul consultației, pentru că vreau să se înțeleagă că ce am văzut într-o revistă sau într-un pictorial, nu este neapărat obligatoriu să mi se potrivească și mie. Într-adevăr, sunt niște repere de care trebuie să ținem cont. De exemplu, dacă vorbim despre labiile mici, ele trebuie să rămână pe loc, pentru că, pe lângă partea estetică, au și rol funcțional. Trebuie să fie suficient de mici, astfel încât să nu se vadă din relieful labiilor mari, dar, în același timp, suficient de mari, încât să își mențină funcția de protecție. Prin absurd, dacă ar dispărea cu totul din acea zonă, pacientele ar fi mai ușor predispuse la apariția unor infecții. Tocmai de aceea, balanța trebuie să fie foarte echilibrată între cele două părți. Ca și reper general, o pacientă când stă în picioare, totul trebuie să fie drept, adică să nu se vadă nimic în plus, în zona intimă. ”, a spus dr. Daniela Diveică. 

Recuperarea după o operație de labioplastie

Dr. Daniela Diveică a mărturisit că recuperare este una ușoară, datorită vascularizării puternice din acea zonă. Aceasta ne-a dezvăluit și care sunt restricțiile care trebuie respectate după această procedură estetică. 

”Teama tuturor pacientelor cu care intru în contact este aceea că procedura este una dureroasă, fiind o zonă delicată. Da, este o zonă foarte delicată, dar care reacționează foarte bine la perioada post-operatorie, pentru că, are o vascularitate foarte bogată, iar acest lucru este un beneficiu în ceea ce privește recuperarea. Cum avem multe vase de sânge și recuperarea este mult mai rapidă. De cele mai multe ori este cu anestezie locală. Perioada minimă de recuperare este de două săptămâni, iar perioada maximă ar fi de patru săptămâni, în care sunt anumite respricții precum: purtarea unei lenjerii confortabile, evitarea piscinei, saunei, activități pe care ar trebui să le eviți în această perioadă. Contactul intim trebuie evitat cam patru săptămâni. ”, a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   daniela diveica  labioplastie  procedura 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO


Nume de zâne pentru fete: Sunt fantastice!

Pentru a vă ajuta să descoperiți unicul și magicul, vom...



pixel