Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”
INGREDIENTE:
4 ouă
60 g zahăr pudră
30 g făină
170 g ciocolată
100 g zahăr
50 ml smântână de gătit
130 g unt
10 ml coniac
10 g sare grunjoasă
MOD DE PREPARARE:
Acum că am pregătit toate ingredientele, ne putem apuca de rețeta propriu-zisă. Pentru început, se iau 115 grame de unt şi ciocolata și se topesc la bain marie. Se amestecă până se omogenizează. Apoi, se bat la mixer două gălbenuşuri cu două ouă întregi şi cu 60 grame de zahăr.
Pasul următor este la fel de simplu. Tot ce trebuie să faci este să încorporezi cele două compoziţii, ouăle şi ciocolata, peste care vei adăuga făina cernută. În continuare vei amesteca totul cu un tel, pentru ca respectiva compoziție să se aereze.
Mai departe, se tapetează cu unt și făină o formă de soufle/ brioșă de aluminiu de unică folosinţă, în care se va introduce aluatul de ciocolată până sus. Se bagă pentru 15 minute la cuptorul încins la 180 de grade Celsius.
Florin Dumitrescu a mărturisit că, pentru mai multă savoare, poți adăuga și caramel sărat, care se prepară în felul următor:
Topești 100 g de zahăr, iar apoi se flambează cu coniac în momentul în care nu mai are niciun cristal de zahăr şi este complet topit. Pui smântâna de gătit împreună cu cele 15 g de unt și se amestecă. După ce s-a răcit vei adăuga sarea și-l vei putea servi alături de lava cake.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert Florin Dumitrescu lava cake rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...