Leacuri împotriva arsurilor solare, mit și adevăr. Dermatolog: Trebuie să răcim pielea
Data publicării:
Arsurile solare se pot trata și cu produse alimentare. Mit și adevăr despre iaurt și ceai, două dintre dintre soluțiile la îndemână.

Vara vine ”la pachet” nu doar cu lucrurile plăcute și vacanțele estivale, ci și cu arsuri solare și caniculă. Astfel că pentru a trece cât mai bine de această perioadă este nevoie să urmăm câteva sfaturi esențiale oferite, an de an, de către medicii specialiști.

Dacă aplicarea de loțiuni cu SPF, purtarea unei pălării cu boruri largi, care să acopere cât mai mult zona capului și a gâtului, dar și evitarea expunerii la soare au fost omise, din varii motive, dermatologul Gabriel Balcangiu Stroescu a oferit câteva soluții, din gama ”mit sau adevăr”, care să ne ajute să scăpăm de arsurile solare, dar mai ales de senzația pe care o dă pielea rumenită.

”Iaurtul sau chiar laptele rece, din frigider, pentru efectul calmant și emolient. Iar lactatele au acest rol de a repara țesutul, prin conținutul de grăsimi. Este foarte bun și un avocado. Dacă nu avem o cremă emolientă, de bebeluși, sau o cremă lejeră, after sun, putem să apelăm și la iaurt”, a explicat dr. Gabriel Balcangiu Stroescu, medic dermatolog, la ”Vorbește lumea” de la Pro TV.

De asemenea, mai spune dermatologul, ”orice arsură predispune la pierderea lichidelor, astfel că este nevoie să ne hidratăm și să facem un duș rece sau la temperatura corpului, care ne va ajuta să ne calmăm. Trebuie să răcim pielea”, a mai spus dermatologul.

O altă soluție pentru repararea pielii este folosirea oțetului de mere, care este mai moale, despre folosirea acesta spunând că sunt studii pro și contra.

”În lipsă de altceva, tot pentru efectul calmant, oțetul poate să ajute. Dar la un moment dat, pe o arsură mai serioasă are acel efect astringent, căci este un acid, acid acetic, care poate să irite puțin”, a mai spus medicul.

 

Ceaiul, benefic și pentru arsuri, dar și pentru pungile de la ochi


Cartoful ras, amidonul din acesta, este o altă soluție pe care o recomandă dr. Gabriel Balcangiu Stoescu. Totodată, la nivelul ochilor, de mare ajutor sunt pliculețele de ceai, răcite, are calmează edemul și reduc rapid roșeața. ”Teina are acel efect de reducere a pungilor la ochi, la fel și feliile de castravete”, mai spune medicul.

Citește continuarea pe DC Medical.

 


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   arsuri  ceai  leac  mituri  otet  solare 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel