Legătura dintre cafea și cancerul de pancreas. Medicul Virgiliu Stroescu: „Atunci apar substanțe cancerigene, care sunt foarte periculoase”
Data publicării:
Medicul Virgiliu Stroescu a dezvăluit cum poate cafeaua să provoace cancerul de pancreas. 

Cancerul de pancreas este o afecțiune în care celulele canceroase se dezvoltă în pancreas, o glandă situată în partea superioară a abdomenului, în spatele stomacului. Pancreasul are două funcții principale: producția de enzime digestive care ajută la descompunerea alimentelor și producția de hormoni, inclusiv insulină, care reglează nivelul zahărului din sânge. Puțini sunt, însă, cei care știu care este legătura dintre cafea și cancerul de pancreas. 

Legătura dintre cafea și cancerul de pancreas

Medicul Virgiliu Stroescu a fost invitat în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, acolo unde a dezvăluit cum poate cafeaua să provoace cancerul de pancreas. Acesta susține că, în urma coacerii cafelei la 300 și ceva de grade, apar substanțele cancerigene, care sunt foarte periculoase. Totodată, medicul a precizat că această boală nemiloasă, localizată la pancreas, nu este operabilă și nu se mai poate face nimic. 

„Cafeaua este toxică. Bobul de cafea se coace la 300 și ceva de grade. Astfel că, la 300 și ceva de grade dispare orice antioxidant și cea mai mare minciună pe care o spun cei care se numesc oamenii de știință este aceea că trebuie să consumi cafea care conține antioxidante, dar nu spune că s-a prăjit la 300 și ceva de grade și că atunci apar substanțe cancerigene, care sunt foarte periculoase. S-a dovedit în multe cercetări că această cafea, în cantitate mare, favorizează nenorocitul cancer de pancreas, care este ireversibil, nu se mai poate opera, nu se mai poate face nimic. Cine face cancer de pancreas moare uscat și verde, pentru că este plin de săruri biliare. Acest lucru apare datorită faptului că omul nu se înfrânează. Este foarte frumoasă ideea că ne place, dar să spunem ce ne place”, a spus medicul Virgiliu Stroescu, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene.

Care sunt simptomele cancerului de pancreas

Cancerul pancreatic este adesea dificil de detectat în stadiile incipiente, deoarece simptomele pot fi vagi și pot fi atribuite altor afecțiuni. Printre simptomele posibile se numără dureri abdominale sau în spate, pierdere în greutate inexplicabilă, icter (colorarea galbenă a pielii și a ochilor), greață, pierderea poftei de mâncare și oboseală.

Factorii de risc pentru cancerul pancreatic includ istoricul familial de cancer pancreatic, fumatul, obezitatea, diabetul zaharat și anumite afecțiuni pancreatice precum pancreatita cronică.

Tratamentul cancerului de pancreas depinde de stadiul bolii și poate include chirurgia pentru îndepărtarea tumorii, chimioterapia, radioterapia și alte terapii. Prognosticul pentru cancerul pancreatic este adesea rezervat, deoarece este adesea diagnosticat în stadiile avansate și se răspândește rapid în alte părți ale corpului. Cu toate acestea, cercetările continuă să caute modalități mai eficiente de diagnosticare și tratament pentru această boală gravă.

Citește și: O persoană a murit şi peste alte 20 au fost rănite, în urma unui atac armat la parada Super Bowl. Travis Kelce, iubitul lui Taylor Swift, a transmis un mesaj îndurerat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate

Cea mai bună dietă pentru reducerea colesterolului ridicat

Controlul colesterolului prin intermediul unei...


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 6 - 12 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile




pixel