Oana Roman, revoltată după ce a testat cel mai scump sendviș din România. Prețul a stârnit o reacție acidă din partea vedetei
Cancerul de pancreas este o afecțiune în care celulele canceroase se dezvoltă în pancreas, o glandă situată în partea superioară a abdomenului, în spatele stomacului. Pancreasul are două funcții principale: producția de enzime digestive care ajută la descompunerea alimentelor și producția de hormoni, inclusiv insulină, care reglează nivelul zahărului din sânge. Puțini sunt, însă, cei care știu care este legătura dintre cafea și cancerul de pancreas.
Medicul Virgiliu Stroescu a fost invitat în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, acolo unde a dezvăluit cum poate cafeaua să provoace cancerul de pancreas. Acesta susține că, în urma coacerii cafelei la 300 și ceva de grade, apar substanțele cancerigene, care sunt foarte periculoase. Totodată, medicul a precizat că această boală nemiloasă, localizată la pancreas, nu este operabilă și nu se mai poate face nimic.
„Cafeaua este toxică. Bobul de cafea se coace la 300 și ceva de grade. Astfel că, la 300 și ceva de grade dispare orice antioxidant și cea mai mare minciună pe care o spun cei care se numesc oamenii de știință este aceea că trebuie să consumi cafea care conține antioxidante, dar nu spune că s-a prăjit la 300 și ceva de grade și că atunci apar substanțe cancerigene, care sunt foarte periculoase. S-a dovedit în multe cercetări că această cafea, în cantitate mare, favorizează nenorocitul cancer de pancreas, care este ireversibil, nu se mai poate opera, nu se mai poate face nimic. Cine face cancer de pancreas moare uscat și verde, pentru că este plin de săruri biliare. Acest lucru apare datorită faptului că omul nu se înfrânează. Este foarte frumoasă ideea că ne place, dar să spunem ce ne place”, a spus medicul Virgiliu Stroescu, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene.
Cancerul pancreatic este adesea dificil de detectat în stadiile incipiente, deoarece simptomele pot fi vagi și pot fi atribuite altor afecțiuni. Printre simptomele posibile se numără dureri abdominale sau în spate, pierdere în greutate inexplicabilă, icter (colorarea galbenă a pielii și a ochilor), greață, pierderea poftei de mâncare și oboseală.
Factorii de risc pentru cancerul pancreatic includ istoricul familial de cancer pancreatic, fumatul, obezitatea, diabetul zaharat și anumite afecțiuni pancreatice precum pancreatita cronică.
Tratamentul cancerului de pancreas depinde de stadiul bolii și poate include chirurgia pentru îndepărtarea tumorii, chimioterapia, radioterapia și alte terapii. Prognosticul pentru cancerul pancreatic este adesea rezervat, deoarece este adesea diagnosticat în stadiile avansate și se răspândește rapid în alte părți ale corpului. Cu toate acestea, cercetările continuă să caute modalități mai eficiente de diagnosticare și tratament pentru această boală gravă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate