Legătura dintre mâncare și emoții. Alimente bune pentru un creier sănătos. Dieta de inspirație indiană. Bonus: rețetă foarte simplă!
Data actualizării:
Data publicării:
Există o legătură între ceea ce mâncăm și felul în care gândim? Are mâncarea o legătură cu emoțiile noastre? Oare nu suntem „ceea ce mâncăm”? Citiți mai jos câteva elemente interesante legate de ceea ce mâncăm și felul în care gândim și simțim, care ar fi beneficiile unei diete de inspirație indiană, dar și un exemplu simplu de rețetă pe care îl poate încerca oricine. 

Evenimentele astrologice din ultima perioadă ne îndeamnă la o schimbare în ceea ce privește resursele noastre, dar și ceea ce mâncăm. Eclipsa parțială de Soare/ Luna Nouă este în Taur ne invită să ne plantăm propria grădină sau să avem ghivecele noastre cu ierburi sănătoase. 

Veți simți nevoia de a planta ceva, doar că lucrurile se schimbă, nu mai puteți folosi același tip de semințe. Va fi o schimbare la nivel de resurse, vom discuta despre un tip diferit de alimentație.

 

Putem folosi acest eveniment ca să fim mai atenți la modul în care ne hrănim, atât în ceea ce privește mâncarea propriu-zisă, cât și informațiile pe care le primim, oamenii pe care îi acceptăm în preajma noastră.

Există o legătură între alimentație, emoție și procesele gândirii ne spun cei de la timesofindia.indiatimes.com citând un studiu de la Harvard aici care precizează că 95% din Serotonina (cunoscută și ca „hormonul fericirii”) este produsă în tractul gastrointestinal. Acesta este legat de milioane de neuroni, ceea ce înseamnă că odată ce consumăm mâncarea nu doar că sistemul nostru digestiv o desface, ci ne ghidează și emoțiile. Deci, da, suntem ceea ce mâncăm, ne sunt afectate și emoțiile, dar și gândirea. Se știe că excesul de zahăr, sare și făină este legat de declanșarea depresiilor și stărilor anxioase.

În același timp, se cunosc beneficiile unor alimente asupra creierului uman. Spanacul, fructele de pădure, migdalele, turmericul, dar și „curd” (un tip de iaurt tradițional indian) ne fac să avem un creier mai sănătos, ne ajută memoria și favorizează procesele de gândire. 

Filosofia indiană se regăsește și în mâncarea pregătită special pentru a da o stare de bine corpului. Nu întâmplător aromele legumelor atunci când sunt gătite sunt îmbunătățite și scoase în evidență de condimente speciale care nu doar că dau un gust minunat, dar fac ca mâncarea să nu mai aibă nevoie de sare!

Condimentele folosite în bucătăria indiană conțin compuși bioactivi care au proprietăți ce stimulează organismul ducându-l în direcția stării de bine, dar și a echilibrului. Dietele indiene au la bază mult orez brun, nuci, fructe și legume, despre care spuneam mai devreme cât de mult bine fac activității cerebrale.

Citește continuarea pe ASTROSENS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dietă  emotii  indiana  mancare  rețetă  serotonina 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Dan Diaconescu, captură video Youtube

Silviu Prigoană ar fi fost otrăvit? Dan Diaconescu aruncă bomba în legătură cu moartea fostului om de afaceri: „Substanța pe care el ar fi ingerat-o la Bran se cheamă Novichok”




pixel