Ilinca Vandici și Teo Trandafir au răbufnit, după ce Oana Roman le-a făcut obosite și frustrate: „Sincer acum, nu mai avem trei ani”
Ceapa coaptă devine tot mai apreciată datorită beneficiilor sale impresionante asupra sănătății. Considerată un adevărat „aur al naturii”, aceasta are efecte remarcabile, de la reglarea imunității și glicemiei, până la îmbunătățirea stării sistemului nervos.
Te-ar putea interesa și: Remediul natural care combate durerea articulară. Lidia Fecioru: „Tratamentul poate fi repetat până când durerea începe să dispară”
Spre deosebire de ceapa crudă, cea coaptă devine o adevărată „comoară” pentru organism, efectele sale pozitive fiind amplificate prin procesul de coacere. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru subliniază că această metodă de preparare aduce beneficii esențiale și poate fi integrată ușor în alimentația zilnică.
Te-ar putea interesa și: Remediul natural care ajută la prevenirea şi tratarea escarelor. Lidia Fecioru: „Este vorba despre o cremă. E foarte simplă de făcut și foarte eficientă”
Prin simpla coacere a cepei în cuptor, proprietățile sale vindecătoare sunt intensificate, fără ca aceasta să-și piardă nutrienții. Ceapa poate fi pregătită rapid: tăiată în jumătăți, asezonată cu sare, piper și puțin ulei, apoi lăsată la cuptor pentru 15-30 de minute. Aceasta este ideală atât ca garnitură, cât și ca alternativă sănătoasă la alte alimente, iar în plus, nu lasă mirosul intens al cepei crude, făcând-o ideală pentru orice moment al zilei.
Consumul regulat al cepei coapte, dimineața pe stomacul gol și seara, cu două ore înainte de culcare, ajută la întărirea imunității și la reglarea glicemiei, contribuind astfel la menținerea sănătății generale. În plus, aceasta acționează benefic asupra sistemului nervos, având efecte deosebite asupra somnului și reducând stresul. Ceapa coaptă este, de asemenea, apreciată pentru proprietățile sale în tratarea problemelor respiratorii, fiind eficientă în ameliorarea simptomelor de bronșită.
Te-ar putea interesa și: Remediul care te ajută să scapi de varice. Lidia Fecioru: „Aplici pe zona afectată de varice timp de aproximativ 3 minute”
„Ceapa coaptă este considerată un "aur" al naturii, având multiple proprietăți terapeutice decât cea crudă. Când o punem la cuptor și o coacem, ceapa nu se arde, ci îi cresc proprietățile vindecătoare. Merge să o punem și lângă carne.
Decât să facem cartofi la cuptor, mai bine gătim 2-3 cepe. le tăiem în jumătate, le punem sare, piper și ulei, iar apoi le băgăm la cuptor. Ajută foarte mult în cazul bronșitelor și este un remediu excelent pentru sistemul nervos. E bine să o punem 15-30 de minute la cuptor.
Consumată dimineața pe stomacul gol și seara, cu două ore înainte de culcare, ceapa coaptă ajută la reglarea imunității, glicemiei și îmbunătățește foarte mult sistemul nervos, mai ales somnul.
În plus, fiind coaptă, ceapa nu are miros. Poți să mănânci și apoi să pleci undeva, nu miroși a ceapă”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Vestea morții lui Silviu...
Iată ce-ți rezervă astrele...
Campioana en-titre se confruntă...
Fructoza este un zahăr natural...