Legumele care reduc oboseala și au efecte miraculoase asupra sănătății: „Trebuie consumate de câteva ori pe săptămână”
Data publicării:
Ruxandra Pleșea, doctor nutriționist, a dezvăluit care sunt rădăcinoasele pe care ar trebui să ne focusăm atenția, dacă ne dorim un stil de viață mai sănătos. 

Ruxandra Pleșea, doctor nutriționist, a fost invitată în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de pe Antena 1, unde a dezvăluit care sunt principalele surse leguminoase ce ne pot reduce atât starea de oboseală, însă, în același timp, ne pot oferi extrem de multe beneficii asupra sănătății. Este vorba despre rădăcinoase, care pot fi consumate indiferent de sezon și integrate în meniul zilnic sub diferite forme. 

„Persoanele care se confruntă cu exces de estrogen ar trebuie să mănânce câte un morcov în fiecare zi, pentru că el poate să elimine nivelul colonului. Să revenim la clasificarea nostră de ieftin, bun, rapid, se găsesc în toate bucătăriile, în tot timpul anului, și anume rădăcinoasele. Sunt o sursă extraordinară de micronutrienți, adică de vitamine și mai ales de minerale. Dacă este să construiesc o farfurie sănătoasă o să fac fundamentul sănătății în orice bucătărie, care înseamnă un triunghi cu rădăcinoase. Avem morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel. Sunt și bogate în carbohidrați lenți și atunci le putem folosi sub formă de garnitură.

Seara, dacă facem o friptură, în loc să mâncăm cu pâine sau orez, mai ales dacă suntem în dieta de slăbire, o să punem la cuptor aceste legume tăiate, poate adăugăm și un cartof dulce, brocoli, și ne-am făcut o masă extrem de echilibrată.” a declarat Ruxandra Pleșea, doctor nutriționist, în cadrul emisiunii „Neazta cu Răzvan și Dani”, de pe Antena 1. 

Te poate interesa și: Cinci lucruri banale pe care le poți face zilnic pentru a pierde kilogramele în plus

Care sunt beneficiile păstârnacului

Când vine vorba de păstârnac, și acesta are extrem de multe beneficii, iar partea cea mai bună este că poate fi consumat și de cei mai mici membri din familia noastră, întrucât nu provoacă alergii.

„Păstârnacul nu dă alergii și poate fi administrat de la vârste foarte mici pentru copilași. Aceste rădăcinoase asigură un tranzit intestinal excepțional, iar morcovul poate fi folosit atât în sindromul diareic, cât și în constipație, are puterea de a cicatriza, a îmbunătăți tranzitul. O altă rădăcinoasă extrem de importantă este și țelina, care ne scapă și de paraziți. Este considerată o plantă medicinală, pentru că are și proprietăți afrodisiace. Trebuie consumată de câteva ori pe săptămână. Când vine vorba de ficat, trebuie să amintim de sfeclă, care ajută la un metabolism normal, iar sănătatea ficatului va avea foarte  mult de beneficiat. Sucul de sfeclă se consumă oricând, dar nu în timpul tratamentelor oncologice. Este o legumă ușor de digerat.”, a mai dezvăluit specialista.

Citește și: Sosul cu multiple beneficii asupra sănătății și puține calorii: „Este absolut miraculos, nenumărate beneficii”

Hreanul și ridichea, pe lista rădăcinoaselor cu efecte miraculoase

Nu în ultimul rând, medicul nutriționist a adus în discuție atât hreanul, cât și ridichea roșie și neagră.

„Hreanul este o altă plantă medicinală, proprietățile sale antibiotice, antifungice și antivirale sunt clar dovedite. Infecțiile respiratorii vor fi prevenite dacă adăugăm o linguriță de hrean peste mâncarea noastră. Merge și alături de sfeclă, deci să nu-l ratăm. 

Ridichea roșie este o plantă răcoritoare. Ne putem bucura de ea în salate. Și ridichea neagră este la fel de bună. Pot fi folosită de cei care nu suferă de patologii.”, a mai spus ea. 

VEZI și: Adevărul despre micii cu muștar. Cât sunt de sănătoși: „Arsura reprezintă un risc de cancer, de boli cardiovasculare pentru corpul nostru”


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii  legume  oboseala  radacinoase  sănătate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



Adevărul despre banane. Ce efect au asupra rinichilor

O alimentație echilibrată este baza unei vieți...

pixel