Legumele pe care trebuie neapărat să le consumi, dacă vrei să slăbești. Topul făcut de specialiști
Data actualizării:
Data publicării:
Specialiștii au identificat câteva legume extrem de potrivite pentru o dietă, astfel încât ar trebui și tu să le adaugi de acum în dieta ta zilnică.

Nu ai cum să dai greș într-o dietă dacă mănânci legume, mai ales când știi că cele pentru care optezi sunt considerate cele mai bune pentru slăbit. Potrivit specialiștilor, o dietă care conține multe legume, consumate în mod regulat, te poate ajuta să previi și bolile de inimă, să gestionezi mai bine tensiunea arterială și nivelul de zahăr din sânge și chiar să-ți îmbunătățești sănătatea digestivă. 

În timp ce aproape toate legumele pot contribui la susținerea sănătății generale, există însă câteva care s-au remarcat ca fiind extrem de benefice pentru pierderea în greutate. Având un conținut natural scăzut de calorii și un conținut ridicat de fibre și apă, multe legume pot fi suficient de sățioase pentru a înlocui gustările mai calorice, potrivit EatThis.

Citește și: Beneficiile uimitoare ale roșiilor. Ce se întâmplă în organismul tău, când le consumi

Iată care sunt cele mai bune legume pe care trebuie să le introduci în dieta ta: 

1. Morcovii

Morcovii sunt plini de vitamine și nutrienți utili care pot fi, de asemenea, benefici și pentru pierdere în greutate. În primul rând, această legumă conține o doză importantă de fibre, cu peste 3,5 grame pe cană. Și, fiind un aliment mai puțin caloric, morcovii te pot ajuta să rămâi sătul mai mult timp, reducând în același timp și aportul de calorii. Morcovii pot ajuta la promovarea unei digestii sănătoase, menținând o funcționare sănătoasă a tractului digestiv, iar menținerea regularității poate ajuta, de asemenea, la eforturile de pierdere în greutate. Pe lângă aceste beneficii menționate mai sus, vei observa, de asemenea, că ei conțin aproximativ 6 grame de zahăr - zaharuri naturale. 

2. Mazăre

Mazărea este adesea trecută cu vederea, fiind folosită drept ca o legumă de umplutură, dar odată ce vei afla valoarea ei nutritivă s-ar putea să te gândești de două ori, înainte de a o ignora. Pentru început, doar o ceașcă de mazăre conține peste 8 grame de fibre, ceea ce o face una dintre legumele cu cele mai multe fibre de pe piață. Nu numai atât, dar mazărea deține și foarte multe proteine. Există o mulțime de cercetări care dovedesc importanța proteinelor în dieta ta atunci când vrei să slăbești. Acest lucru se datorează faptului că proteinele pot crește sațietatea, reglează hormonii foamei și sunt asociate cu mai puțină grăsime abdominală.

3. Cartoful dulce

Pentru o legumă care combină atât proteine, cât și fibre, cartofii dulci sunt o alegere excelentă. Sigur, sunt mai bogați în carbohidrați și zaharuri, decât multe alte legume. Cu toate acestea, dacă nu ți se indică în mod special să eviți carbohidrații din cauza unei probleme de sănătate, această legumă poate fi capabilă să te ajute în procesul de pierdere în greutate. Ei conțin un tip de fibră, numită „fibră vâscoasă”, care este cunoscută pentru faptul că încetinește digestia prin crearea unei substanțe gelatinoase în tractul tău digestiv. 

VEZI și: Topul alimentelor care ne îmbunătățesc memoria. Mario Popescu: „Este secretul longevitățiii memoriei”

4. Conopida

Alături de broccoli și de varza de Bruxelles, conopida este săracă în calorii și conține fibre. Potrivit specialiștilor, aceasta este "o legumă câștigătoare pentru pierderea în greutate". Conopida este atât de versatilă, încât este ușor de încorporat în multe tipuri diferite de mâncăruri. 

5. Broccoli

Broccoli este o legumă versatilă, pe care oamenii adoră să o mănânce - fie că este crudă, gătită la aburi sau sotată. Pe lângă versatilitate, această legumă este, de asemenea, un adaos grozav la planul tău alimentar, atunci când încerci să pierzi câteva kilograme.

"Broccoli conține antioxidanți, despre care se știe că, printre altele, scad inflamația din organism. Acești nutrienți din broccoli sunt unici în modul în care acționează. Această legumă oferă organismului și sulforafan, un compus vegetal antioxidant care conferă acestei legume majoritatea beneficiilor sale antiinflamatorii", spun specialiștii.

Te-ar putea interesa și: Cât de benefici sunt castraveții murați, de fapt, pentru sănătate. Cinci efecte pe care le au asupra organismului, despre care nu știai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: beneficii  broccoli  conopida  dietă  legume  morvoc  sănătate 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel