Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă a fost invitat în conferința „Fain și simplu” moderată de Mihai Morar, unde a dezvăluit cele 7 reguli de aur pentru menținerea tinereții creierului. Înainte de toate, medicul a subliniat că, similar altor organe, creierul îmbătrânește.
Îmbătrânirea prematură a creierului poate să apară dacă acesta nu este stimulat și nu este folosit în mod adecvat, potrivit medicului Leon Dănăilă .
„Toate organele îmbătrânesc, odată cu vârsta sau mai târziu, depinde de organ. Despre creier nu prea s-a povestit despre lucrul acesta. Am observat că și creierul îmbătrânește la un moment dat. Dacă este lăsat fără activitate, fără să fie solicitat, creierul îmbătrânește și celulele nervoase se deteriorează. Creierul este un organ foarte important care dirijează toate funcțiile organismului, iar funcțiile organismului, la rândul lor, se reflectă asupra creierului. Să nu credeți că este un organ independent. Este un organ care funcționează în relație cu celelalte funcții ale organismului”, a spus celebrul neurochirurg Leon Dănăilă în cadrul conferinței „Fain și Simplu”.
Te-ar putea interesa și: Ceaiul minune care ajută la arderea grăsimilor și vindecă infecțiile. Lidia Fecioru: „E amar ca fierea, dar foarte bun”
Te-ar putea interesa și: Cum putem să ne ferim de boli. Medicul Leon Dănăilă, sfaturi importante: „Sunt niște stâlpi ai sănătății”
Potrivit celebrului neurochirurg Leon Dănăilă, creierul are posibilitatea de a-și prelungi longevitatea și activitatea printr-o serie de moduri. Astfel, medicul a prezentat cei 7 factori importanți care duc la longevitatea creierului.
„Activitatea fizică, care este foarte importantă, succesele, satisfacțiile. Dacă nu ai succes, dacă nu ai satisfacții în activitatea de zi cu zi, să știți că se deteriorează creierul și întreg organismul. Succesele și satisfacțiile au un rol foarte important. În afară de acestea, putem enumera în continuare spiritualitatea, cu religia și cu rugăciunea. De asemenea, somnul este foarte important pentru creier.
În timpul somnului, creierul elimină o serie de produși metabolici care sunt dăunători organismului. Fiecare organ are niște produși metabolici care trebuie eliminați. Totodată, mai putem implica în activitatea bună a creierului sistemul alimentar. Sunt mai mulți factori alimentari. Carnea nu este bună să fie consumată de oamenii în vârstă, trebuie să fie consumată foarte puțin”, a mai precizat Leon Dănăilă în cadrul conferinței „Fain și Simplu”.
Te-ar putea interesa și: Adrian Artene mărturisire tulburătoare în fața academicianului Leon Dănăilă: „Ați înfăptuit miracolul, i-ați redat viața. Trăiește și astăzi grație dumneavoastră”
Te-ar putea interesa și: Cine a fost femeia pe care neurochirurgul Leon Dănăilă a iubit-o cel mai mult: "Am rămas cu o dragoste cum nu se poate spune, nu am mai găsit altă persoană"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...