Lidl retrage de urgență un aliment! Persoanele care l-au consumat și dezvoltă simptome severe ar trebui să solicite asistență medicală
Data publicării:
Lidl atrage atenția asupra unui produs alimentar!

Lidl România recheamă preventiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024, ca urmare a unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină.

 

„Manifestările tipice ale intoxicației cu histamină includ înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap. Persoanele care au consumat acest aliment și dezvoltă simptome severe, ar trebui să solicite asistență medicală. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul cu lotul și data limită de consum menționate mai sus poate fi returnat în toate magazinele Lidl.

Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Nixe, nu sunt afectate de această rechemare. Lidl Romania îşi cere scuze pentru neplăceri”, a transmis LIDL.

 

Ce este histamina

 

 

Histamina este o substanță chimică naturală ce poate fi găsită într-o varietate de alimente. Persoanele care sunt sensibile la histamină pot dezvolta simptome precum dureri de cap, mâncărime, erupții cutanate, congestie nazală sau chiar dificultăți respiratorii după consumul de alimente bogate în histamină sau care stimulează eliberarea de histamină în organism.

Suspiciunile legate de valori ridicate de histamină pot fi confirmate printr-o analiză a conținutului de histamină din alimente, iar dacă se confirmă prezența unor niveluri ridicate, poate fi necesar să se evite acele alimente sau să se limiteze consumul lor pentru a preveni reacțiile adverse. Este recomandabil să consulți un specialist în nutriție sau un medic înainte de a face schimbări semnificative în dietă, mai ales dacă există suspiciuni de intoleranță sau alergie la histamină.

 

Valorile normale ale histaminei în sânge pot varia în funcție de laboratorul care efectuează analiza și de metoda utilizată pentru măsurare. În general, nivelurile normale de histamină în sânge sunt considerate a fi sub 1 ng/mL (nanogram pe mililitru).

Este important să rețineți că valorile normale pot varia și în funcție de vârstă, sex și alte factori individuali. De asemenea, atunci când se interpretează rezultatele analizelor, este esențial să se țină cont de istoricul medical al pacientului și de simptomele sale.

 

VEZI ȘI: Și tu mănânci astfel de cartofi? Atenție: De azi mai bine renunți la ei. Sunt un pericol pentru sănătate - https://www.spectacola.ro/si-tu-mananci-astfel-de-cartofi-atentie-de-azi-mai-bine-renunti-la-ei-sunt-un-pericol-pentru-sanatate_36619.html

 


Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel