Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
Ingrediente necesare pentru lipie fără drojdie la tigaie
-200 de grame de făină albă
-100 – 150 ml apă;
-1-2 linguri ulei de măsline;
-un praf de sare
Mod de preparare: Se pune făina într-un bol și peste ea se adaugă uleiul și apa fierbinte amestecată cu sarea. Se frământă cu mâinile amestecul timp de un minut, până se obține un aluat omogen și elastic. Dacă aluatul este prea moale, atunci se mai poate adăuga puțină făină. Aluatul se rotunjește, se pune într-un bol și se lasă acoperit într-un loc cald pentru 30-40 de minute. Următorul pas este să pregătești blatul de lucru. Pui făină pe masă, pui aluatul și îl tai în patru bucăți pe care le rotunjești în forma unei bile. Bilele de aluat le mai lași la odihnit pentru 10 minute, după care le întinzi pe blat într-o formă rotundă. Pui pe aragaz o tigaie antiaderentă, fără ulei, la foc mediu, iar când este încălzită bine adaugi o foaie de aluat și o lași să se coacă pe fiecare parte pentru 2 minute, până când se rumenește.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: lipie rețetă