LISTA alimentelor care îți provoacă coșmaruri. Trebuie să eviți să le mai consumi dacă visezi urât
Aceste alimente ar putea fi cauza pentru care ai coșmaruri în fiecare noapte. Cum își pot afecta ele calitatea somnului. 

Dacă aveți tendința de a avea coșmaruri, nu vă temeți. Potrivit unui studiu din 2010 publicat în Sleep, 5,1% din populația globului are cel puțin 1 coșmar pe săptămână.


Deși știm cu toții că a avea un coșmar este înfricoșător, ce este mai exact un coșmar? După cum îl definesc experții de la Clinica Mayo, "un coșmar este un vis deranjant asociat cu sentimente negative, cum ar fi anxietatea sau frica, care te trezește". 


Acestea sunt mai frecvente la copii, dar se pot întâmpla și la adulți, și apar de obicei în a doua jumătate a nopții, în timp ce vă aflați în porțiunea de mișcare rapidă a ochilor (REM) a somnului. Principala diferență între un coșmar și un vis urât este că nivelul de tulburare cauzat de coșmar vă va determina, de obicei, să vă treziți.


 În timp ce neuroștiințele încă dezbat ce cauzează coșmarurile, există un sprijin general pentru potențialii contribuitori, cum ar fi stresul cronic sau sentimentele de anxietate, problemele de sănătate mintală, privarea de somn, anumite tipuri de medicamente și retragerea medicamentelor, potrivit Sleep Foundation.


Ce spun cercetătorii despre coșmaruri


Un studiu din 2011 publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine a concluzionat că aportul de alimente înainte de culcare a fost asociat cu efecte negative asupra somnului la adulții sănătoși. Dacă sunteți genul de persoană care are tendința de a mânca la orele târzii sau de a lua gustări la miezul nopții, ce tipuri de alimente ar trebui să evitați? 


Un studiu din 2015, publicat în revista științifică Frontiers in Psychology, a remarcat că, în ciuda convingerilor obișnuite de mult timp potrivit cărora mâncarea este asociată cu coșmarurile, există în continuare dovezi consistente limitate care susțin această noțiune. 


Cu toate acestea, pe baza acestui studiu efectuat pe 396 de studenți, lactatele au fost cel mai frecvent identificate în asociere cu visele tulburătoare. Este demn de remarcat, totuși, că o parte dintre acești participanți erau intoleranți la lactoză, astfel încât acest lucru ar fi putut avea un efect asupra tulburărilor. Alimentele picante au fost, de asemenea, identificate de participanții care au avut vise tulburătoare. 


Până la urmă, însă, este nevoie de mai multe cercetări pentru a concluziona cu certitudine dacă lactatele, alimentele picante sau alte tipuri de alimente vă pot afecta visele. Dacă vă este foame înainte de culcare, experții în sănătate avertizează, în general, că nu este cea mai bună idee să mâncați junk food sărat sau dulciuri. Alegeți alimente bogate în nutrienți, cum ar fi nuci, fructe de pădure sau puțină ciocolată neagră pentru a vă satisface foamea. Va fi mai puțin probabil să vă afecteze negativ metabolismul și să vă perturbe tiparele de somn, notează Healthline.

Autor: Bianca Moldoveanu | Dată: 26 oct, 22:54

Petrica Mițu Stoian, captură video YouTube

Ce gest a făcut fosta soție a lui Petrică Mâțu Stoian la înmormântare. Nimeni se se aștepta la asta

Horoscop, sursa pixabay

Cele mai norocoase ZODII până în 2040! Câştiguri financiare şi noroc în dragoste

Horoscoper,, sursa pixabay/ autor Zigmars Berzins

Dacă ai următoarea ZODIE, pregătește-te pentru 2022! Ți se schimbă destinul

Unsplash.com/ autor Jenny Ueberberg

Zodiile și șofatul. Un studiu arată ce semn zodiacal se descurcă cel mai bine la volan

Horoscop 2022. Foto pixabay.com

Horoscop 2022. Avertismentul astrologului: Un an „incomod”. Care sunt zodiile care vor avea de suferit

Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook

Cine va moșteni întreaga avere a lui Petrică Mîțu Stoian. Artistul era divorțat și nu a avut copii

Unsplash.com/ autor Kyle Johnson

Zodia în care s-au născut cei mai mulți criminali în serie. STUDIUL care te va surprinde

Horoscop, sursa pixabay

Semnele zodiacale care sunt lideri înnăscuți. Sunt cei mai grozavi șefi

Horoscop, sursa pixabay

Totul se SCHIMBĂ pentru o ZODIE în 2022. Vei crede că ai dat lovitura, dar mare atenție! ”Adevărul gol-goluț”

Misty și Keo, foto Instagram

Misty rupe tăcerea. Soția lui Keo, ținta răzbunărilor Andreei Bălan? „E prima oară când spun asta” EXCLUSIV

Mioara Roman și Oana Roman, foto Facebook

Oana Roman, momente de răsfăț alături de mama sa. Vedeta a dus-o pe Mioara Roman la un salon de înfrumusețare: „A fost foarte fericită” / FOTO

Matilda Pascal Cojocărița, sursa facebook

Care sunt cele trei alimente la care a renunțat definitiv Matilda Pascal Cojocărița. Are o regulă de aur