Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Când vine vorba de îngrijire și igiena în bucătărie, este foarte important să recunoaștem care sunt procesele cele mai potrivite. Și este că, deși pare foarte sănătos să treci toată mâncarea prin chiuvetă, nu este întotdeauna cea mai recomandată conform experților.
În mare măsură, acest lucru se datorează contaminării încrucișate. Și dacă nu știți ce este, vă vom explica. Potrivit Agenției Catalane pentru Siguranța Alimentelor „este procesul prin care microbii sau alte substanțe străine, precum alergenii, sunt transferate neintenționat de la un aliment sau obiect la un alt aliment, cu efecte nocive”.
Da, este că, deși nu observi, atunci când te hotărăști să speli niște alimente, cel mai probabil este ca mici picături să se stropească pe vasele pe care tocmai le-ai curățat, pe suprafața pe care ai tăiat mâncarea sau chiar pe mâinile tale pot rămâne puțin din aceste reziduuri care pot conține tot felul de agenți patogeni.
Dacă ești din acel grup de oameni care înainte de a începe să gătească pastele le înmoaie, este o greșeală pentru că își pierd din aromă, se înmoaie și aderența este mult mai mică. Ți-ai imaginat? Pe de altă parte, nu este recomandat să spălați salatele care sunt deja dezinfectate.
Citește continuarea pe STIRI DIASPORA
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente sănătate