Horoscop, joi, 14 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Deciziile cotidiene par adesea simple și de rutină, dar în spatele lor se ascunde un proces complex ce poate duce la o stare de epuizare mentală cunoscută sub numele de „oboseală decizională”. Această problemă, explicată de medicul Mihail Pautov, aduce în atenție efectele negative ale deciziilor multiple și constante pe care le facem zilnic, fără să ne dăm seama de impactul asupra creierului nostru.
Te-ar putea interesa și: Mezelurile provoacă cancer? Riscurile consumului de carne procesată explicate de medicul Mihail Pautov
Începând chiar de la prima oră a dimineții, oamenii sunt puși în fața unor decizii, de exemplu de la a alege ce să mănânce la micul dejun, până la alegerea între cafea și ceai sau decizia de a merge sau nu la sala de sport. Fiecare alegere pare minoră, dar cumulul acestora ajunge să provoace un stres greu de gestionat.
Săptămâna de lucru, responsabilitățile familiale și planificarea pentru evenimentele viitoare sunt doar câteva dintre aspectele care solicită constant mintea. Medicul Mihail Pautov subliniază că, în medie, o persoană ia zilnic până la 35.000 de decizii, iar acest număr imens de alegeri devine o povară pentru creier.
Te-ar putea interesa și: Posibilele cauze ale oboselii cronice. Medicul Mihail Pautov a explicat factorii determinanți: „Dacă nu vă regăsiți, e posibil să fie benefic să mergeți la medic”
„Din momentul în care te trezești, începi să te gândești la sute de lucruri ăn același timp. «Ce să fac, să mănânc micul dejun sau să nu mănânc? Ce mic dejun să mănânc? Ce cafea sau ceai să-mi fac? Mă duc azi la sală, alerg sau dau skip astăzi? Am uitat că trebuie să duc copiii la școală. Trebuie să notez în calendar serbarea care e săptămâna viitoare. Am uitat să plătesc facturile, să nu-mi taie curentul». Lucrurile ajung până la a avea 35.000 de decizii pe care omul trebuie să le ia în fiecare zi. Toate aceste decizii ne obosesc”, a spus medicul Mihail Pautov, în mediul online.
Te-ar putea interesa și: Consecințele consumului excesiv de alimente prăjite. Mihail Pautov a spus la ce riscuri te expui: „Asta pățesc cei care mănâncă de mai mult de 4 ori pe săptămână”
Pentru a reduce acest stres cognitiv, medicul Mihail Pautov recomandă să reducem din aceste decizii, pe cât posibil. Astfel, putem diminua efortul mental necesar pentru alegeri de rutină și să păstrăm energia mentală pentru deciziile care contează cu adevărat.
„Ceea ce putem să facem este să încercăm să reducem din aceste decizii care, de fapt, ne obosesc. Deciziile astea, faptul că ne gândim la ce să alegem dintre A și B și alegem A, este un proces cognitiv care creează acest glutamat care se acumulează ulterior în creierul nostru. Ce poți să faci este să găsești acele zone în care e posibil să decizi de acum o dată pentru totdeauna”, a mai precizat medicul Mihail Pautov, în mediul online.
@doctor.mihail Multele decizii pe care trebuie să le luăm zilnic pot fi o cauză a oboselii psihice. Tu știai asta? ☝????????????⚕️
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Iată ce-ți rezervă astrele...
Odată ce știm toate...