Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Vara nu este doar un anotimp călduros, în care multe persoane pleacă în vacanțe, ci este și perioada în care gospodinele încep să pregătească cămara pentru toamnă și pentru iarnă. Și, pentru că sunt deja anumite fructe de sezon care se trec curând, precum ar fi căpșunele, vișinele sau cireșele, toată lumea începe să prepare diferite gemuri și dulcețuri, care ulterior pot fi servite ca atare, ori integrate în alte deserturi. Majda a venit și ea cu o astfel de propunere ingenioasă, care sună pe cât de simplu, pe atât de gustos. Vedeta de la Pro TV le propune fanilor săi o rețetă de gem cu căpșune și banană.
„A venit sezonul lor. Al gemurilor și al dulcețurilor ! Am încercat combinația aceasta de căpșună cu banană și vreau să vă zic că este un deliciu! Nu o spun doar eu, o spun și prietenele mele care au încercat.
Nu mă apuc să vând gemuri, dar vă las și vouă rețeta pentru că este foarte simplu de făcut.”, și-a anunțat Majda fanii pe rețelele de socializare.
Ingrediente:
1 kg de căpșuni
2 banane mai coapte
500 gr de zahăr gelifiant
Mod de preparare:
După cum descrie chiar vedeta, pașii pentru prepararea acestui gem sunt unii extrem de simpli, iar timpul total de pregătire este și el unul scurt. Tot ce trebuie să faci este să pui toate fructele într-un recipient, pe foc, peste care să adaugi și cantitatea de zahăr. Acestea nu trebuie lăsate foarte mult timp pe aragaz, ci doar câteva minute.
„Curățați căpșunile și le tăiați din jumătăți, amestecați și bananele cu zahărul peste. Puneți la fiert și imediat, folosiți și un blender de mâna ca să omogenizați compoziția ( opțional). Dacă doriți, puteți să păstrați fructele făcute bucățele sau o parte cu blender și câteva fructe înjumătățite. Lăsați la fiert aproximativ 4 minute până se leagă geamul.
Sterilizați borcanele, le băgați în cuptor 10 minute sau le fierbeți, ca să fie la aceeași temperatură cu gemul și imediat puteți să le umpleți.”, a dezvăluit Majda pe rețelele de socializare.
În final, vedeta le-a împărtășit fanilor săi și un truc excelent prin care se pot steriliza borcanele, astfel încât să reziste cât mai mult timp în cămară. Spune că acest lucru a fost moștenit din familia sa, motiv pentru care ea a ales să păstreze și astăzi tradiția.
„Mamaie mă punea să le întorc cu susul în jos ca să se sigileze și să le acopăr cu un prosop. Am păstrat tradiția. Mai faceți și o pâine caldă de casă, un unt la fel și aia e, aveți multe calorii de numărat. Aici nu mă bag.”, a încheiat ea.
View this post on Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Iată ce-ți rezervă astrele...