Majda, rețetă de gem cu căpșuni și banane. Se prepară în doar câteva minute, iar rezultatul e delicios
Data publicării:
Majda le-a prezentat fanilor săi o rețetă extrem de delicioasă de sezon.

Vara nu este doar un anotimp călduros, în care multe persoane pleacă în vacanțe, ci este și perioada în care gospodinele încep să pregătească cămara pentru toamnă și pentru iarnă. Și, pentru că sunt deja anumite fructe de sezon care se trec curând, precum ar fi căpșunele, vișinele sau cireșele, toată lumea începe să prepare diferite gemuri și dulcețuri, care ulterior pot fi servite ca atare, ori integrate în alte deserturi. Majda a venit și ea cu o astfel de propunere ingenioasă, care sună pe cât de simplu, pe atât de gustos. Vedeta de la Pro TV le propune fanilor săi o rețetă de gem cu căpșune și banană.

„A venit sezonul lor. Al gemurilor și al dulcețurilor ! Am încercat combinația aceasta de căpșună cu banană și vreau să vă zic că este un deliciu! Nu o spun doar eu, o spun și prietenele mele care au încercat.

Nu mă apuc să vând gemuri, dar vă las și vouă rețeta pentru că este foarte simplu de făcut.”, și-a anunțat Majda fanii pe rețelele de socializare.

Citește și: Sorin Bontea, cremă de zahăr ars exact ca în copilărie. Ingredientul secret care-i va oferi preparatului un gust unic

Ingrediente:

1 kg de căpșuni

2 banane mai coapte

500 gr de zahăr gelifiant 

Mod de preparare:

După cum descrie chiar vedeta, pașii pentru prepararea acestui gem sunt unii extrem de simpli, iar timpul total de pregătire este și el unul scurt. Tot ce trebuie să faci este să pui toate fructele într-un recipient, pe foc, peste care să adaugi și cantitatea de zahăr. Acestea nu trebuie lăsate foarte mult timp pe aragaz, ci doar câteva minute.

„Curățați căpșunile și le tăiați din jumătăți, amestecați și bananele cu zahărul peste. Puneți la fiert și imediat, folosiți și un blender de mâna ca să omogenizați compoziția ( opțional). Dacă doriți, puteți să păstrați fructele făcute bucățele sau o parte cu blender și câteva fructe înjumătățite. Lăsați la fiert aproximativ 4 minute până se leagă geamul.

Sterilizați borcanele, le băgați în cuptor 10 minute sau le fierbeți, ca să fie la aceeași temperatură cu gemul și imediat puteți să le umpleți.”, a dezvăluit Majda pe rețelele de socializare.

VEZI și: Supa cremă de ceapă verde, aliatul siluetei: „Elimină apa din țesut și accelerează arderea grăsimilor”. Este considerată medicament pentru organism

Majda, truc pentru sigilarea borcanelor

În final, vedeta le-a împărtășit fanilor săi și un truc excelent prin care se pot steriliza borcanele, astfel încât să reziste cât mai mult timp în cămară. Spune că acest lucru a fost moștenit din familia sa, motiv pentru care ea a ales să păstreze și astăzi tradiția.


„Mamaie mă punea să le întorc cu susul în jos ca să se sigileze și să le acopăr cu un prosop. Am păstrat tradiția. Mai faceți și o pâine caldă de casă, un unt la fel și aia e, aveți multe calorii de numărat. Aici nu mă bag.”, a încheiat ea.

Citește și: Preparatele care merg perfect alături de pesto. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta. Chef Joseph Hadad: „Lăsați-vă imaginația să zboare”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Majda (@majdaaboulumosha)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel