Mâncare de varză cu pui. O rețetă tradițională extrem de gustoasă
Mâncarea de varză cu pui și mămăliguță caldă este o rețetă tradițională, delicioasă.

Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă tradițională:

INGREDIENTE:

1 kg pulpe de pui

1 varză mare

2 verze mici

3-4 gogoșari mici

1 ceapă medie

1 tulpină țelină 

5-6 roșii medii

100 ml suc de roșii

150 ml supă vegetală/apă caldă

cimbru

sare

piper măcinat

piper boabe

2 crenguțe uscate

mărar

2 crenguțe uscate cimbru, mărar proaspat

Mod de preparare Curățăm frunzele externe ale verzei, tăiem cotorul și apoi tăiem varza în două jumătăți. Tocăm fiecare jumătate de varză, o punem într-un vas și o amestecăm cu 2 lingurițe rase de sare. O frământăm între mâini și o lăsăm să se înmoaie până când pregătim restul ingredientelor. Spălăm pulpele de pui și le ștergem foarte bine. Punem pe foc o tigaie antiaderentă și când s-a încălzit, adăugăm pulpele de pui. Nu adăugăm ulei în tigaie, dar aceasta trebuie să fie neaparăt antiaderentă, în caz contrar, pulpele se vor lipi și va fi greu să le întoarcem. Le prăjim pe ambele părti, câte 5-6 minute pe fiecare parte sau până când capătă o culoare aurie uniformă. Stingem focul și acoperim tigaia cu capac.Curățăm legumele (gogoșarii, roșiile, ceapa, țelina), le spălăm și le tăiem mărunt. Punem într-un vas de lut încăpător un strat de varză, adăugam o parte din legumele tocate, piper boabe, piper măcinat, mărar și cimbru și amestecăm bine. Punem pulpele de pui deasupra primului strat de varză și le acoperim cu varză și legumele rămase, amestecate foarte bine. Pe deasupra mâncării de varză adăugăm crenguțele de mărar și cimbru și încă puțin piper măcinat. Amestecăm sucul de roșii cu supa vegetală și îl turnăm peste varză. Acoperim vasul de lut cu capac și îl introducem în cuptorul rece. Setăm cuptorul la 180°C și fierbem mâncarea de varză cu pui 1 oră. După o oră, îndepărtăm capacul și o mai lăsăm încă 15-20 de minute să se rumenească. Servim mâncarea de varză cu mămăligă și ardei iute. 

POFTĂ BUNĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Romina Băluță | Dată: 08 dec, 15:56

Horoscop - 21 mai 2022. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop zilnic, sâmbătă, 21 mai 2022. Previziuni...


Dani Otil și Gojira, captură video YouTube

Înjurături la TV. Dani Oțil și Gojira, dezvăluiri despre soția lui Horia Brenciu: „M-a făcut albie de porci”

Captură video youtube/ Eurovision Song Contest, Extra night Show

Mihai Trăistariu aruncă bomba. Ce spune artistul despre voturile de la Eurovision 2022: „Mi se pare foarte straniu”

Sursa foto: Smiley, instagram

Smiley, secretul pentru a elimina toxinele din corp. Ce bea artistul în fiecare dimineață pe stomacul gol

Lili Sandu, foto Instagram

Lili Sandu s-a refugiat în alcool după ce a născut: „Mi-a fost rușine să vorbesc. Mă spălam pe păr la două săptămâni”

Sursa foto: Facebook/ Carmen Harra, Instagram/ Andra

Carmen Harra, reacție neașteptată după ce a prezis că Andra și Cătălin Măruță vor divorța: „Eu am încercat să fac bine”

Horia Moculescu, WRS. Captura foto Romania Tv/ foto Instagram

Horia Moculescu intervine în scandalul de la Eurovision 2022: „Ni s-au furat voturile. Este fals în acte”

Sursa Foto Instagram Laurentiu Reghecampf

Corina Caciuc a născut. Laurențiu Reghecampf a devenit tată pentru a treia oară

Captură video Youtube/ Popcorn

Cezar Ouatu intervine în scandalul de la Eurovision: Mulțumim Ucraina și Moldova pentru puncte!

Sursa foto: Dan Capatos, instagram

Fiul lui Dan Capatos, probleme de sănătate. Ce s-a întâmplat cu băiatul prezentatorului: „Îi facem radiografie, să vedem cât este de grav”

Captură video Youtube/ Emisiuni PrimaTv

Carmen Șerban, diagnosticată cu CANCER la sân: Mi-a zis să merg la biserică. Atunci m-am speriat

Sursa foto: Radu Pietreanu, captură Youtube

Radu Pietreanu a învins cancerul. Cine a fost alături de actor în cele mai grele momente: „Nu mai aveam carne între piele și os”

Sursa foto: Mioara Velicu, captură YouTube/ Damian Drăghici

Mioara Velicu a dezvăluit ce pensie are, după 60 de ani de cântat: „Să trăiască colegele, ca să mă vadă că o duc bine”

Rețetă desert: Brioșe cu afine și nucă de cocos

Brioșele delicioase cu afine și nucă de cocos se...

Rețeta lui chef Nicolai Tand: Pui cu măsline și năut

Nicolai Tand a dezvăluit o rețetă delicioasă pe bază de...

Rețetă: Înghețată de cireșe

Înghețata de cireșe este un adevărat deliciu pentru zilele călduroase de...

Rețetă desert: Prăjitura „VIS DE COCOS”

Prăjtura cu cocos este un adevărat deliciu. Se prepară...