Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Sună bine, mai ales iarna, să avem o masă caldă. Dar atenție! Alimentele trebuie să fie calde, în niciun caz fierbinți. În unele cazuri, mâncărurile fierbinți ne pot face foarte mult rău.
Într-un interviu pentru DC News, prof. dr. Silviu Constantinoiu, președintele Societății Române de Chirurgie, a spus că există o legătură între cancerul scuamos și alimentele fierbinți.
Cancerul scuamos, cunoscut și sub denumirea de carcinom scuamos, este un tip de cancer care începe în celulele scuamoase, care sunt prezente în diferite țesuturi din organism, inclusiv în piele, în mucoasa cavității bucale, în gât, în esofag, în plămâni și în alte organe. Celulele scuamoase sunt celule plate, care sunt situate în straturi subțiri în țesuturi și acoperă suprafețe, precum pielea și membranele mucoase.
Cancerul scuamos poate să apară în mai multe locuri din corp și poate varia în gravitate, în funcție de localizarea și stadiul în care este detectat. Factorii de risc pentru cancerul scuamos includ expunerea la radiații ultraviolete, fumatul, consumul excesiv de alcool, infecțiile cu virusuri precum papilomavirusul uman (HPV) și istoricul familial de cancer.
Tratamentul pentru cancerul scuamos depinde de localizarea și stadiul bolii, dar poate include intervenții chirurgicale, radioterapie, chimioterapie, terapie țintită și imunoterapie. Prognosticul pentru cancerul scuamos poate varia și este influențat de mai mulți factori, inclusiv localizarea, dimensiunea și gradul de răspândire a cancerului la momentul diagnosticului. Este important ca persoanele care prezintă simptome sau factori de risc să consulte un medic pentru evaluare și tratament adecvat.
Prof. Dr. Silviu Constantinoiu a venit cu un exemplu care arată de ce nu trebuie să mâncăm alimente fierbinți. Medicul a vorbit despre mulsulmani. În acele comunități, bărbatul mănâncă primul, iar mâncarea fiind adusă imediat, este fierbinte. În acest timp, femeile și copiii stau până termină soțul, apoi mănâncă și ei.
Femeile și copiii mănâncă hrana la o temperatură mai joasă pentru că are timp să se răcească. În cazul bărbaților, acest traumatism termic, repetat timp îndelungat - ani de-a rândul - face ca incidența cancerului scuamos să fie mult mai mare decât la femei.
VEZI ȘI: Numerologul Romeo Popescu: E cea mai bună lună a anului 2024! Condiția să îți iasă totul perfect:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...