Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
„Masajul hawaiian, cunoscut și sub denumirea de Lomi Lomi, este una dintre cele mai relaxante terapii care contribuie la diminuarea tensiunilor musculare și a stării de încordare psihică, la reechilibrarea energetică și la armonizarea întregului organism. Efectuat la finalul unei zile solicitante, masajul hawaian ameliorează durerile de ceafă, umeri și spate, stimulează drenajul limfatic și eliminarea toxinelor, îmbunătățește circulația sangvină și destinde centrii nervoși localizați în zona cervicală, lombară, pe palme și tălpi”, explică specialistul terapeut.
Indiferent de tipul de masaj pe care-l faci, beneficiile sunt fără doar și poate evidente și extrem de importante pentru organism. Particular, însă, masajul hawaiian vine la pachet cu o serie de plusuri pentru sănătatea ta extrem de importante de luat în seamă.
„Relaxează si calmează durerile musculare, reduce tensiunile și nivelul de stres, ameliorează circulația sangvină și limfatică, ajută la eliminarea toxinelor din organism, induce o reechilibrare energetică și o stare de relaxare generală”, explică Dan Bujor.
„Dacă este să mă întrebi cui îi este recomandat acest tip de masaj, pot să-ți spun că foarte „fericit” merge în cazul persoanelor care lucrează în medii stresante, în cazul celor care se confruntă cu dureri musculare sau în cazul celor care suferă de obezitate. Tehnica acestui masaj este recomandat persoanelor supraponderale, datorită presiunii ușoare pe care o exercită terapeutului în timpul masajului!”, conchide specialistul în masaj hawaian.
CONTRAINDICAȚII:
- Orice boală contagioasă
- Stări de convalescență după boli grave, fracturi, etc.
- Hernie
- Persoane cu percepțiile senzoriale tactilă sau dureroasă alterate
- Femei însărcinate
- Tulburări de echilibru
- Hipertensiune arterială, boli cardiace grave
- Epilepsie
În această perioadă în care sistemul nostru imunitar este cel mai solicitat, avem responsabilitatea să ne ajutăm să trăim sănătos. Există specialiști care recomandă o sumedenie de terapii, de soluții care vin în ajutorul imunității noastre, iar cel mai des recomandat este masajul.
Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus, a explicat pentru cititorii Spectacola care sunt beneficiile masajului pentru sănătate.
„Persoanele care au stil de viață stresant, persoanele care se hrănesc prost sau care se odihnesc puțin au o deficiență evidentă la nivelul sistemului imunitar. În mod normal, corpul nostru, cu sistemul său imunitar puternic, este suficient de competent pentru a face faţă diferitelor tipuri de infecţii. Din păcate, atunci când este atacat din exterior, acesta are nevoie de ajutor. Masajul, iată, are rol important în menţinerea unei imunităţi puternice. Ajută la „construirea” celulelor protectoare din organism, cele care neutralizează atacatorii precum cancerul, bacteriile şi virușii.”, explică Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus.
„Masajul, punctual, îmbunătățește circulația sângelui și funcționarea sistemelor urinar şi digestiv. Îmbunătățește calitatea somnului şi pune umărul la creșterea imunităţii în cazul copiilor, dar și al adulţilor”, continuă specialistul.
Pe de altă parte, „masajul cu pietre calde este o variantă foarte apreciată a terapiei clasice de masaj. Iniţial, pe corp se aplică un ulei care permite ca pietrele să alunece uşor de-a lungul muşchilor. Acestea sunt încălzite şi aplicate cu scopul de a masa spatele. La final, tratamentul este continuat cu un masaj obişnuit, ce are la bază tehnica suedeză. După terminarea acestuia, pietrele fierbinţi pot fi plasate pe punctele strategice ale corpului şi lăsate să acţioneze pentru o perioadă scurtă. În funcţie de durata ședinței de masaj, procedura poate fi repetată pe secţiunea frontală a corpului. Acest tip de masaj este aplicat cu succes în tratarea durerilor de spate, pentru ameliorarea circulaţiei sanguine, precum şi cu scopul de a reduce stresul şi tensiunea.”, conchide Dan Bujor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dan bujor masaj masajul hawaian stres terapie