Medicul Mihail Pautov a descoperit alimentul care nu te îngrașă: „E efectiv un desert cu zero calorii, zero zahăr!”
Data publicării:
Ai vrea să mănânci oricât, dar fără să îți fie frică că te îngrași? Ei bine, deși pare un vis, există un aliment pe care îl poți consuma în cantități mari, fără să îți afecteze greutatea. 

Dacă ai momente în care simți că ai vrea să mănânci ceva fără să-ți fie teamă că ai adăugat calorii suplimentare, castravetele poate fi răspunsul, potrivit medicului Mihail Pautov. Cu doar 15 calorii la 100 de grame, este aproape imposibil să iei în greutate consumând acest aliment. Pentru a acumula un surplus caloric semnificativ, ai avea nevoie să mănânci peste 16 kilograme de castraveți într-o singură zi. Practic, chiar dacă ai consuma un kilogram întreg, ai introduce în corp doar 150 de calorii.

„Pentru a lua în greutate, trebuie să mănânci peste 16 kilograme într-o zi. Atenție, pentru 100 de grame din acest aliment, pentru mine este un desert, ai 15 calorii. E ca și cum nu ar exista. Deci 100 de grame, 15 calorii. Un kilogram, un kilogram, 150 de calorii. E ca și cum nu ai mânca nimic. Oameni buni, acesta este castravetele”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: De ce nu reușim să slăbim. Doctor Mihail a explicat cum putem pica în plasa caloriilor

„E efectiv un desert cu zero calorii, zero zahăr!”

Un castravete mediu, de aproximativ 150 de grame, conține doar 20-25 de calorii, ceea ce îl face o alegere ideală pentru momentele în care simți nevoia de o gustare între mese sau chiar după o masă principală. Medicul Mihail Pautov spune că acest aliment e perfect pentru cei care simt că vor să mănânce „ceva”, dar nu sunt siguri ce, fie că este vorba de o poftă de desert sau pur și simplu de dorința de a ronțăi ceva.

Medicul Mihail Pautov subliniază, de asemenea, că acest aliment nu conține zahăr și nu adaugă calorii suplimentare dietei. Prin urmare, este opțiunea perfectă atunci când vrei să-ți satisfaci nevoia de a mânca fără să îți compromiți regimul alimentar. Este o soluție ideală pentru a evita acele tentații calorice care apar adesea după prânz sau cină.

„Castravetele la 100 de grame are 15 calorii. E crocant, îl dai cu un pic de sare. Un castravete are 150 de grame. Deci, imaginați-vă, un castravete mediu are undeva la 150 de grame. Îl mănânci cu sare și ai mâncat 20-25 de calorii. Este alimentul pe care ți-l recomand atunci când simți că îți e poftă de ceva, parcă ai mânca un desert, parcă nu ai mânca un desert, ai mâncat ceva la prânz sau la cină și nu trebuie să mănânci nimic. Taie-ți un castravete, pune un pic de sare pe el. Freacă castraveții între ei și mănâncă. E efectiv un desert cu zero calorii, zero zahăr!”, a declarat medicul Mihail Pautov.

Te-ar putea interesa și: Aceasta este vitamina pe care trebuie să o incluzi în dieta ta pentru a elimina grăsimea abdominală

„Atenție, dacă ești în exces caloric, orice ai mânca o să te îngrașe”

Cu toate acestea, Mihail Pautov atrage atenția asupra unui aspect esențial: chiar și atunci când alegi să mănânci alimente sănătoase și cu puține calorii, este important să te menții în limitele necesarului caloric zilnic. Dacă depășești acest prag, chiar și un aliment aparent inofensiv poate contribui la creșterea în greutate. 

„Atenție, dacă ești în exces caloric, orice ai mânca o să te îngrașe. Și fructele dacă le mănânci după ce ți-ai depășit necesarul de calorii într-o zi, ele te vor îngrășa. Totuși, dacă mănânci aceste alimente cât ești încă în deficit, o să ai șanse mai mari să îți menții deficitul caloric și să slăbești sau cel puțin să nu te îngrași”, a mai precizat medicul Mihail Pautov.

@doctor.mihail

Pentru mine aste e cel mai tare "desert", atunci cand vreau sa rontai ceva si sa ma bucur de un gust bun, fara sa depasesc necesarul meu caloric. Tu l-ai incercat? ☝????????????‍⚕️

♬ original sound - doctor.mihail

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Sursă foto: Captură foto Instagram Gabriel Trifu și Catrinel Sandu

Gabriel Trifu, dezvăluiri despre divorțul de Catrinel Sandu: „Nu era ușă de biserică, așa cum povestește ea peste tot”

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Horoscop 23 - 29 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: YouTube/La Măruță

Anca Dumitra a dezvăluit sexul bebelușului, după aproape o săptămână de când a devenit pentru prima dată mămică. Ce nume a ales pentru copilaș

Silviu și Mihaela Prigoană, sursa foto Facebook

Mihaela Prigoană, confesiuni despre căsnicia cu Silviu Prigoană: „Nu devine vulcanic în prezența mea”

Captură video: Pro TV

Cum arată Adrian Minune de când și-a micșorat stomacul. Manelistul a ajuns la 58 de kilograme în doar 6 luni. Cătălin Măruță a rămas uimit: „Ești alt om”

Georgina Rodriguez, Instagram

Cine ar fi crezut: Motivul incredibil pentru care au fost refuzați copiii Giorginei și a lui Cristiano Ronaldo la școală

Sursa foto: Gina Pistol, Instagram

Pariu că nu știi care este mâncarea preferată a Ginei Pistol. Află o rețetă delicioasă

Captură video Vocea Românei PRO TV

Theo Rose a plâns la Vocea României! Cine sunt frații care i-au uimit pe jurați, până la lacrimi - VIDEO

Facebook Nelson Mondialu / Facebook Andra

Ce preț halucinant are Andra pentru o oră de cântare! Nelson Mondialu’, supărat foc, că artista ”i-a dat țeapă”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Adriana Simionescu

Adrian Minune aruncă bomba. Manelistul a vorbit în direct la TV despre zvonurile legate de divorțurile fiicelor sale: „Nu cred că foile țin oamenii”

Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 23 - 29 septembrie. Zodia care are numai de câștigat

Sursa foto: Irinel Columbeanu, captură YouTube/ The Exclusive

Nu o să îți vină să crezi ce pensie are Irinel Columbeanu după recalculare




pixel