Mersul pe jos dimineața, beneficii pentru creier. Cum îți îmbunătățește starea de spirit
Data publicării:
Adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi a unei rutine zilnice care să contribuie la îmbunătăţirea stării de spirit reprezintă un subiect important abordat de cât mai multe persoane.

Deşi pe reţelele de socializare se promovează ideea de începere a dimineţii cu sport şi un mic dejun sănătos care să ne confere energie pentru întreaga zi, pentru majoritatea persoanelor atunci când se trezesc, mişcarea nu reprezintă o prioritate.

Potrivit specialiştilor, începerea zilei cu o plimbare, indiferent dacă este în cartierul în care locuiţi, în timp ce plimbaţi animalul de companie, în drum spre serviciu sau în drum ce vă conduceţi copiii la şcoală, poate conferi corpului numeroase beneficii, relatează Healthline. 

Mersul pe jos nu este esențial doar pentru păstrarea aspectului fizic, ci și pentru sănătatea mentală. Fiind o activitate care nu necesită un grad ridicat de efort, este accesibil pentru persoanele de orice vârstă.

Iată 5 motive care v-ar ajuta să integrați mersul pe jos în rutina zilnică

Conferă energie

Deși ne simțim obosiți în special în drumul spre locul de muncă, începerea zilei cu o plimbare poate să confere un plus de-a lungul întregii zile.

Potrivit studiilor, persoanele care au mers timp de 20 de minute în aer liber au fost mult mai energice și pline de vitalitate, față de cele care realizează acest lucru în interior, transmite Healthline. 

Îmbunătățește starea de spirit

Plimbările dimineața au numeroase beneficii asupra organismului, printre care se numără și îmbunătățirea stării de spirit și a stimei de sine, reducerea stresului, a anxietății și a oboselii, notează Healthline. 

De asemenea, mersul pe jos dimineața contribuie la dezvoltarea funcției cognitive și ajută persoanele să fie creative de-a lungul întregii zile.

Ajută în procesul de slăbire

Mersul pe jos dimineața are un rol important și poate ajuta persoanele în procesul de slăbire. Conform sursei citate, mersul pe jos timp de 30 de minute poate arde până la aproximativ 150 de calorii. Astfel, alături de o dietă sănătoasă puteți obține rezultatele dorite mult mai rapid.

Îmbunătățește sistemul cardiovascular

Potrivit Clinicii Mayo, una dintre cele mai performante centre medicale din SUA, mersul pe jos contribuie în procesul menținerii inimii sănătoase și previne diverse afecțiuni, precum bolile de inimă sau accidentul vascular cerebral, informează Oprah Daily. 

‘’Cu o oră înainte să ne trezim, corpul nostru începe procesul de pregătire pentru întreaga zi. În acest moment, tensiunea arterială începe să crească la fel ca și pulsul, iar glandele endocrine încep să secrete cantități mai mari de hormoni pentru a pregăti corpul, inclusiv hormonul tiroidian. Aici intervine importanța mersului pe jos dimineața. Mergând în fiecare dimineață, reduceți această creștere a tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, îmbunătățind astfel sănătatea cardiovasculară’’, a declarat pentru Oprah Daily, Manuel Flores, decanul și Universității de Științe ale Sănătății din Antigua.

 

Somn liniștitor

Cercetările arată că mersul pe jos dimineața integrat în rutina zilnică ajută persoanele care se confruntă cu insomnii. Astfel, mersul pe jos ajută la utilizarea energiei păstrate în organism, iar la finalul zilei persoanele se pot bucura de un somn liniștit și profund, notează HealthifyMe. 

 

Gabriela Ungureanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: mers pe jos  sănătate  sport 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel