Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Mersul pe jos este una dintre cele mai bune forme de exercițiu la care oamenii pot apela. Cercetările publicate în Jurnalul Asociatiei Medicale Americane arată că mersul pe jos are multiple beneficii, inclusiv pentru a ține sub control hipertensiunea arterială și colesterolul.
De asemenea, este cunoscut pentru efectele sale minunate împotriva stresului și ajută la pierderea în greutate. De fapt, mersul continuu și mersul rapid sunt cele mai bune variante pentru antrenamentul cardiovascular. Australian Heart Foundation numește mersul pe jos un „medicament magic” și subliniază că poate reduce riscul de diabet de tip 2 cu 40%.
O parte din ceea ce face mersul atât de satisfăcător este că vă poate antrena o gamă variată de mușchi. Un antrenor de fitness a declarat pentru Byrdie că atunci când mergi, gambele, gleznele și câțiva mușchi abdominali și ai spatelui sunt de asemenea implicați.
Un alt mușchi care poate beneficia în urma mersului pe jos este inima. Potrivit unei analize publicate de Current Opinion in Cardiology, deoarece mersul pe jos este o activitate fizică, poate reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. În comparație cu alergarea sau exercițiile Crossfit, mersul poate părea mic, dar este considerat un exercițiu aerobic și, ca orice altă formă de exercițiu aerobic, mersul pe jos vă poate întări sănătatea inimii, potrivit University of Michigan Health.
Potrivit Jurnalului American de Epidemiologie, mersul pe jos timp de 30 de minute timp de 5 zile pe săptămână este suficient pentru a contribui la sănătatea organismului. Asociația Americană a Inimii vă recomandă să începeți cu câteva minute pe zi, apoi să vă creșteți treptat timpul și ritmul.
Mersul pe jos pentru genunchi sănătoși
Dacă credeți că mersul pe jos ca parte a rutinei zilnice vă va afecta genunchii sau va agrava durerile de genunchi existente, nu vă temeți. Potrivit The Noyes Knee Institute, instinctul tău de a-ți odihni genunchii și de a te abține de la mersul pe jos va avea de fapt efectul opus asupra mobilității tale. Faptul că nu mergeți în mod obișnuit poate face ca mușchii din jurul genunchilor să devină mai slabi, având un impact asupra stabilității dumneavoastră, ceea ce ar putea duce la accidente.
De fapt, un studiu din 2019 publicat în American Journal of Preventive Medicine a constatat că implicarea în aproximativ 1 oră pe săptămână de activitate moderată spre viguroasă a avut un impact semnificativ asupra persoanelor care au rămas fără dizabilități timp de peste 4 ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: boli cardiovasculare inima mers pe jos sănătate
Anca Hâncu, doctor în...