Metodă inedită de sezon pentru acrit ciorbele: „Este o alternativă la borș”. Conține foarte multă vitamina C
Data actualizării:
Data publicării:
Vă prezentăm mai jos o alternativă ideală prin care vă puteți acri ciorbele.

Unul dintre preparatele preferate ale multor români a fost din toate timpurile și va rămâne, fără doar și poate, ciorba. Indiferent de tipul său, aceasta face parte în mod regulat din meniul de bază, iar extrem de multe persoane preferă ca această zeamă să fie acrită în mod corespunzător. Pe lângă borșul clasic pe care gospodinele îl adaugă în oală pentru a obține acest rezultat, mai există un truc excelent și foarte ușor de preparat. Este vorba despre pasta de corcodușe, care se poate pregăti și pentru iarnă, fiind depozitată în cămară în norme de siguranță. Vă prezentăm mai jos una dintre rețetele pregătite de măicuțe la mănăstire, extrem de ușor de realizat.

„Este o alternativă la borșul acru, ciorbele se acresc și cu zeamă de corcodușe verzi, eu pregătesc și pentru iarnă. Facem o rețetă de pastă de corcodușe și cu leuștean, numai bun de pus în ciorbă.”, a explicat maica Ecaterina în cadrul unui videoclip pe Youtube.

Ingrediente:

1-2 kg de corcodușe
2-3 legături de leuștean
sare

Mod de preparare:

„Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când fierbe, vom pune corcodușele verzi. Le fierbem 10-15 minute, până când se vor fărâmița și se vor desprinde de pe sâmburi. Vom da prin sită compoziția, ca să eliminăm partea lemnoasă. 

Această rețetă îmi aduce aminte de cum făcea mama chisălița de corcodușe crude. Este un compot de fructe verzi, se poate face și de zarzăre crude, caise, doar că acolo se adaugă zahăr. Cred că în toate zonele țării se face. Diferența dintre chisăliță și pasta de corcodușe este că în ea se pune zahăr și se servește cu mămăligă rece.”,  a continuat aceasta.

Te-ar putea interesa și: Majda, rețetă de gem cu căpșuni și banane. Se prepară în doar câteva minute, iar rezultatul e delicios

Metoda unica pentru acrirea ciorbelor

La final, după ce corcodușele au fiert perfect, acestea trebuie să fie strecurate, pentru a rămâne doar pulpa. Pasta obținută se pune înapoi în zeama în care au fiert fructele și se mai lasă să dea în clocot puțin, alături de leuștean. La final, ele se pun în borcane și se sterilizează, dacă dorești să se păstreze mai mult timp.

„Compoziția de pastă este gata, vom strecura corcodușele și le vom da prin sită, ca să eliminăm surplusul de coajă și de sâmburi, pe care nu le putem folosi, pentru că au un gust amar. Ele sunt pline de vitamine.

Pasta obținută o punem peste zeama care a rămas în oală, o mai punem puțin la fiert, timp în care pregătim leușteanul, pe care îl tăiem cu tot cu tulpină. Lăsăm să mai dea în câteva clocote cu leușteanul și va fi gata. Dacă sterilizăm borcanele pentru iarnă, poate rezista un an de zile, poate și doi. Dacă borcanul se desface și nu se consumă tot, se pune la frigider, ca să nu fermenteze.”, mai spune ea.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, cremă de zahăr ars exact ca în copilărie. Ingredientul secret care-i va oferi preparatului un gust unic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

 Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Mihai Voropchievici: 3 zodii vor avea o vară „magică” anul acesta

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 24- 30 iunie 2024. Voropchievici: Vești foarte rele pentru o zodie

PREOT

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre două super alimente: A trebuit să citesc 500 de pagini ca să aflu că e bine să consumi așa ceva

Sursă foto: Fiță cu Adiță/ YouTube

Irina Columbeanu, apariție rară. Cum s-a lăsat fotografiată fiica fostului milionar, odată cu vizita ei în România




Rețetă înghețată irezistibilă cu ingrediente naturale

Înghețata naturală este delicioasă și poate fi făcută...

pixel