Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Unul dintre preparatele preferate ale multor români a fost din toate timpurile și va rămâne, fără doar și poate, ciorba. Indiferent de tipul său, aceasta face parte în mod regulat din meniul de bază, iar extrem de multe persoane preferă ca această zeamă să fie acrită în mod corespunzător. Pe lângă borșul clasic pe care gospodinele îl adaugă în oală pentru a obține acest rezultat, mai există un truc excelent și foarte ușor de preparat. Este vorba despre pasta de corcodușe, care se poate pregăti și pentru iarnă, fiind depozitată în cămară în norme de siguranță. Vă prezentăm mai jos una dintre rețetele pregătite de măicuțe la mănăstire, extrem de ușor de realizat.
„Este o alternativă la borșul acru, ciorbele se acresc și cu zeamă de corcodușe verzi, eu pregătesc și pentru iarnă. Facem o rețetă de pastă de corcodușe și cu leuștean, numai bun de pus în ciorbă.”, a explicat maica Ecaterina în cadrul unui videoclip pe Youtube.
Ingrediente:
1-2 kg de corcodușe
2-3 legături de leuștean
sare
Mod de preparare:
„Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când fierbe, vom pune corcodușele verzi. Le fierbem 10-15 minute, până când se vor fărâmița și se vor desprinde de pe sâmburi. Vom da prin sită compoziția, ca să eliminăm partea lemnoasă.
Această rețetă îmi aduce aminte de cum făcea mama chisălița de corcodușe crude. Este un compot de fructe verzi, se poate face și de zarzăre crude, caise, doar că acolo se adaugă zahăr. Cred că în toate zonele țării se face. Diferența dintre chisăliță și pasta de corcodușe este că în ea se pune zahăr și se servește cu mămăligă rece.”, a continuat aceasta.
Te-ar putea interesa și: Majda, rețetă de gem cu căpșuni și banane. Se prepară în doar câteva minute, iar rezultatul e delicios
La final, după ce corcodușele au fiert perfect, acestea trebuie să fie strecurate, pentru a rămâne doar pulpa. Pasta obținută se pune înapoi în zeama în care au fiert fructele și se mai lasă să dea în clocot puțin, alături de leuștean. La final, ele se pun în borcane și se sterilizează, dacă dorești să se păstreze mai mult timp.
„Compoziția de pastă este gata, vom strecura corcodușele și le vom da prin sită, ca să eliminăm surplusul de coajă și de sâmburi, pe care nu le putem folosi, pentru că au un gust amar. Ele sunt pline de vitamine.
Pasta obținută o punem peste zeama care a rămas în oală, o mai punem puțin la fiert, timp în care pregătim leușteanul, pe care îl tăiem cu tot cu tulpină. Lăsăm să mai dea în câteva clocote cu leușteanul și va fi gata. Dacă sterilizăm borcanele pentru iarnă, poate rezista un an de zile, poate și doi. Dacă borcanul se desface și nu se consumă tot, se pune la frigider, ca să nu fermenteze.”, mai spune ea.
Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, cremă de zahăr ars exact ca în copilărie. Ingredientul secret care-i va oferi preparatului un gust unic
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Daniela Simulescu, astrolog DC...