Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Micșorarea zilei ne afectează funcționarea întregului organism. Modificările sezoniere ale luminii - zile mai lungi vara, mai scurte iarna - au fost asociate de mult timp cu comportamentele umane, afectând totul, de la somn și obiceiurile alimentare până la activitatea cerebrală și hormonală.
Tulburarea afectivă sezonieră este un prim exemplu este un tip de depresie legată de expunerea redusă la lumina naturală a soarelui, care apare de obicei în timpul lunilor de iarnă și mai des la latitudini mai mari, când orele de lumină sunt cele mai scurte.
Terapia cu lumină puternică s-a dovedit a fi un remediu eficient pentru tratarea tulburării sezoniere, la care se adaugă boli precum depresia majoră nesezonală, depresia postpartum și tulburarea bipolară, dar modul în care schimbările sezoniere în ceea ce privește lungimea zilei și expunerea la lumină afectează și modifică creierul la nivel celular și de circuit i-a ținut pe oamenii de știință în mare parte în întuneric.
Cum ne afectează mișcorarea zilei funcționarea creierului
Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cum ne afectează toate aceste schimbări funcționarea creierului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: noapte somn toamnă vlad ciurea zi
Mi-Th Influencer, emisiunea...