Micul dejun celebru pe TikTok: Shakshouka. Rețeta specială a bucătarului chef Joseph Hadad
Data publicării:
Shakshouka este un preparat excelent de servit cu întreaga familie, la masa de weekend.

Shakshouka este un preparat pe bază de ouă, specific mesei de mic dejun, care a devenit extrem de popular în ultima vreme în România. Originar din Nordul Africii, acest preparat a stârnit un real trend pe TikTok, unde fel de fel de oameni își împărtășesc propriul rezultat culinar. Nici bucătarii chefi nu se țin departe de Shakshouka, iar bucătarul Joseph Hadad a propus pe blogul său personal chiar o interpretare unică a acestei delicatese. 

„Trecem printr-o perioadă de cumpănă, însă nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de griji și panică. Este indicat să ascultăm toate recomandările șă ne protejăm și să ne informăm din surse oficiale.

Pentru că mulți aleg în această perioadă să se izoleze acasă, hai să vedem și partea bună. E rost de stat mai mult cu familia și de gătit bunătăți pentru ei. Am pregătit săptămâna asta o rețetă tare dragă mie – Shakshouka – pe care o gătea mama foarte des acasă, în Maroc. E foarte simplu de preparat, e foarte gustoasă și necesită ingrediente foarte accesibile.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Cum salvezi mâncarea prea sărată. Chef Joseph Hadad: „Este cea mai păcătoasă, când vine vorba de greșeli de gust”

Ingrediente:

  • 5 roșii normale sau 1 si 1/2 inima de bou
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ardei iute roșu sau verde
  • 5-6 fire pătrunjel
  • coriandru
  • 4 ouă
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

„Puneți tigaia la încins cu ulei. Tocați ardeiul iute, îl sotați jumătate de minut, adăugați și usturoiul și sotați până devine auriu. Scoateți pielea roșiilor, tocați-le în bucăți mari și le adăugați în tigaie. Amestecați foarte bine și lăsați pe foc aproape 8 minute. Tocați pătrunjelul și coriandrul și adăugați în shakshouka. Amestecați foarte bine, adăugați cele 4 ouă sparte direct în tigaie, închideți cu capac și lăsați pe foc 5 minute, până când oul este mediu făcut, nici prea moale, nici prea tare.Se servește cu pâine caldă sau pâine toast la foc. A doua variantă e mai autentică!”, a continuat bucătarul chef.

Cum putem integra lămâile în diferite rețete. Chef Joseph Hadad: „Mie îmi place să le folosesc în diverse forme”

Joseph Hadad, rețetă delicioasă de cartofi dulci

Chef Joseph Hadad a dezvăluit recent și o rețetă delicioasă realizată din cartofi. Dacă persoanelor care sunt aflate la dietă nu le este recomandat să consume această legumă, bucătarul a găsit o alternativă mai sănătoasă a acestui preparat, înlocuind cartofii albi cu cei dulci. Oricine poate realiza această garnitură, întrucât conține extrem de puține ingrediente. Cu toate acestea, celebrul chef promite că gustul îi va lua prin surprindere pe toți cei care o să încerce preparatul culinar, acesta putând fi servit cu diferite tipuri de carne sau chiar și cu pește.

”Punem ulei de măsline, pătrunjel și puțină sare de mare. Cartoful dulce este foarte bun și nu trebuie să-ți fie frică de el, pentru că nu îngrașă ca și cartoful normal. Are un gust deosebit, poți să pui și un pic iaurt, e foarte, foarte bun. O gustare sănătoasa și delicioasă, ce se poate transforma foarte ușor în garnitură pentru pește sau carne de vită. Simplitatea în ceea ce privește mâncarea, de multe ori poate fi și cea mai delicioasă variantă.”, a spus chef Joseph Hadad pe Instagram.


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad  retete  shakshouka 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel