Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Shakshouka este un preparat pe bază de ouă, specific mesei de mic dejun, care a devenit extrem de popular în ultima vreme în România. Originar din Nordul Africii, acest preparat a stârnit un real trend pe TikTok, unde fel de fel de oameni își împărtășesc propriul rezultat culinar. Nici bucătarii chefi nu se țin departe de Shakshouka, iar bucătarul Joseph Hadad a propus pe blogul său personal chiar o interpretare unică a acestei delicatese.
„Trecem printr-o perioadă de cumpănă, însă nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de griji și panică. Este indicat să ascultăm toate recomandările șă ne protejăm și să ne informăm din surse oficiale.
Pentru că mulți aleg în această perioadă să se izoleze acasă, hai să vedem și partea bună. E rost de stat mai mult cu familia și de gătit bunătăți pentru ei. Am pregătit săptămâna asta o rețetă tare dragă mie – Shakshouka – pe care o gătea mama foarte des acasă, în Maroc. E foarte simplu de preparat, e foarte gustoasă și necesită ingrediente foarte accesibile.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.
„Puneți tigaia la încins cu ulei. Tocați ardeiul iute, îl sotați jumătate de minut, adăugați și usturoiul și sotați până devine auriu. Scoateți pielea roșiilor, tocați-le în bucăți mari și le adăugați în tigaie. Amestecați foarte bine și lăsați pe foc aproape 8 minute. Tocați pătrunjelul și coriandrul și adăugați în shakshouka. Amestecați foarte bine, adăugați cele 4 ouă sparte direct în tigaie, închideți cu capac și lăsați pe foc 5 minute, până când oul este mediu făcut, nici prea moale, nici prea tare.Se servește cu pâine caldă sau pâine toast la foc. A doua variantă e mai autentică!”, a continuat bucătarul chef.
Chef Joseph Hadad a dezvăluit recent și o rețetă delicioasă realizată din cartofi. Dacă persoanelor care sunt aflate la dietă nu le este recomandat să consume această legumă, bucătarul a găsit o alternativă mai sănătoasă a acestui preparat, înlocuind cartofii albi cu cei dulci. Oricine poate realiza această garnitură, întrucât conține extrem de puține ingrediente. Cu toate acestea, celebrul chef promite că gustul îi va lua prin surprindere pe toți cei care o să încerce preparatul culinar, acesta putând fi servit cu diferite tipuri de carne sau chiar și cu pește.
”Punem ulei de măsline, pătrunjel și puțină sare de mare. Cartoful dulce este foarte bun și nu trebuie să-ți fie frică de el, pentru că nu îngrașă ca și cartoful normal. Are un gust deosebit, poți să pui și un pic iaurt, e foarte, foarte bun. O gustare sănătoasa și delicioasă, ce se poate transforma foarte ușor în garnitură pentru pește sau carne de vită. Simplitatea în ceea ce privește mâncarea, de multe ori poate fi și cea mai delicioasă variantă.”, a spus chef Joseph Hadad pe Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad retete shakshouka
Daniela Simulescu a dezvăluit...