Mierea de mană, elixirul pentru ficat și imunitate. Bogdan Pașcu: E un cocktail mineral. Are de 20 de ori mai multe vitamine, Calciu și Magneziu
Data actualizării:
Data publicării:
Mierea de mană este una foarte specială, nu numai datorită originii sale, ci și datorită caracteristicilor sale. Are o culoare maro închis și un gust foarte specific, ușor caramelizat.

Mierea de mană se prepară din frunzele foioaselor și coniferelor. Acestea au un suc gros, dulce, numit mană, cunoscut și sub numele de rouă de miere. Este cel mai frecvent în stejar, tei, salcie, brad și pin. Un rol extrem de important în formarea manei joacă păduchii de frunze care parazitează copacii. Ei forează găuri pe frunze,  iar un suc dulce și lipicios se scurge din ele.

Păduchii de frunze îmbogățesc lichidul cu enzimele din sistemul lor digestiv și îl eliberează la suprafața frunzelor sub formă de material nutritiv valoros numit – mană. Din acest moment, albinele încep să-și joace rolul în fluxul de lucru.

Mierea de mană, proprietăți benefice pentru sănătate

Tipic pentru mierea de mană este culoarea roșiatică, cu note de lemn-caramel și consistență groasă. Odată cristalizată, culoarea se poate schimba în maro deschis, gri. Consistența este o masă groasă, lichidă, semi-cristalizată sau cristalizată. Gustul său este dulce, dar uneori are o aromă ușor acră sau amară. Aroma este de fructe coapte și caramel.

Bogdan Pașcu, apicultor, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care sunt beneficiile pe care mierea de mană le are pentru organism.

”Mierea neagră nu este din nectar, ci din rășina copacilor. E cu totul altceva. Este mult mai bogată în amioacizi și în vitamine. Se numește miere de mană. Are o mulțime de beneficii pentru organism datorită compușilor pe care îi conține.

Complexul de substanțe biologic active – minerale, aminoacizi esențiali și vitamine, determină efectul său antibacterian puternic și capacitatea sa de a întări sistemul imunitar.

Mierea de mană este compusă dintr-o cantitate mare de aminoacizi liberi, iar substanțele minerale din ea sunt între 5 și 9 ori mai multe decât la speciile nectarine ușoare.

Conține de 20 de ori mai multe vitamine și minerale (în special calciu și magneziu) decât mierea produsă din nectarul de flori, deci poate fi considerată un cocktail mineral. Datorită conținutului ridicat de calciu si magneziu, mierea de mană întărește oasele și previne osteoporoza”, a explicat Bogdan Pașcu, apicultor în exclusivitate pentru DC Medical.

Citește continuarea pe dcmedical.ro


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii  miere  sănătate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



Adevărul despre banane. Ce efect au asupra rinichilor

O alimentație echilibrată este baza unei vieți...

pixel